800 kilométert tett meg a Tesla elektromos kamionja töltés nélkül 2022 / 12 / 06 / Bobák Áron

Ahogy korábban írtunk róla, a Tesla novemberben elkezdte kiszállítani a régóta várt Tesla Semi kamionjait, amelyek közül az első modelleket a Pepsi kapta meg. A kamion első útja igen látványosra sikerült, hiszen a Tesla egyből egy 800 kilométeres útra küldte a járművet, ezzel bizonyítva, hogy a hatótávra vonatkozó adatok nem üres ígéretek voltak. Ahogy az Electrek emlékeztet rá, néhány éve még Bill Gates és a Daimler főnöke, Martin Daum is azt vallotta, hogy egy 8-as kategóriájú, elektromos hajtású nehézgépjárművel ezt lehetetlen megvalósítani, ám a Tesla most megcáfolta ezt: a 36 tonnás rakományt szállító kamionról készült time-lapse videóból kiderül, hogy a jármű a Fremont-San Diego útvonalon csupán egyszer állt meg, de akkor sem azért, hogy feltöltsék az akkumulátorát.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Jövő januárban indul első útjára a világ legnagyobb luxushajója
Az Icon of the Seas hivatalosan 2024. január 27-én mutatkozik be, az utasok egy Miami és a Karib-tengeri szigetek közötti körúton élvezhetik majd először a 250 ezer tonnás, 365 méter hosszú óriáshajó kényelmét.
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
Egy gombnyomással kiengedhető, autógumiba épített hóláncot fejleszt a Hyundai és a Kia
A hagyományos hóláncot a kerékbe integrált alakemlékező ötvözetből készült eszköz váltja fel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.