A Boston Dynamics új robotja rendesen feladja a leckét a humanoid robotot tervező cégeknek 2024 / 04 / 18 / Bobák Áron

Sokak meglepetésére a Boston Dynamics kedden egy videóban jelentette be, hogy elbúcsúztatják az egyik leghíresebb robotjukat, az Atlast, ám néhány órával később az is kiderült, hogy csak azért, hogy átadja a helyét egy új, modernebb verziónak. Bár a első videóból az nem derült ki, hogy az új robot van-e olyan atletikus, mint a tornászokat megszégyenítő szaltókat vető elődje, az biztos, hogy a Boston Dynamics rendesen feladta a leckét a többi humanoid robotot tervező cégnek, hiszen az új Atlas látványosan gyorsabbnak és agilisebbnek tűnik mint az eddig látott kétlábú robotok. A Boston Dynamics a bejelentésről szóló blogbejegyzésben azt is világossá tette, hogy a robotot az elődjeivel ellentétben már kifejezetten kereskedelmi célokra fejlesztették ki, a képességeit valamint az efféle robotok iránti egyre nagyobb érdeklődést látva pedig kevés kétség férhet hozzá, hogy az Atlas is olyan sikeres lesz, mint a már jelenleg is kapható Spot robotkutya vagy a rakodókarral felszerelt, Stretch névre keresztelt ipari robot. A teljesen elektromos hajtású robotot első körben a Hyundai gyárában fogják bevetni, amely 2020-ban vásárolta fel az amerikai robotgyártó céget a japán Softbanktól, de a tervek szerint hamarosan más vállalatoknál is megkezdik majd a tesztüzemet.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
A teljes emberi öntudat talán egy fekete lyukra vezethető vissza
Mi történik, ha Charles Darwin evolúcióelméletét kozmikus (vagy annál is hatalmasabb) léptékben, lényegében magára az univerzumra alkalmazzuk? – Nos, akkor az alapvető kérdéseinkre születnek őrült válaszok, valamint elképesztő következtetések az univerzumunk természetéről.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.