Bámulatosan ügyesen mozog a Boston Dynamics emberszabású robotja 2021 / 08 / 17 / Bobák Áron

A Spot robotkutyáról híressé vált gyártó még 2009-ben kezdte el fejleszteni az első emberszabású robotját Petman néven, ami egy nagy, körülményesen mozgó robot volt, tele vezetékekkel. 12 évvel később a Petmanből továbbfejlesztett Atlas viszont már olyan bámulatos agilitással megy végig a számára készített akadálypályán, mintha nem is egy robotot, hanem egy robotruhába öltözött tornászt látnánk. A massachusettsi cég tavaly nyáron kezdte el árulni az első kereskedelmi forgalomban is kapható robotját, a Spotot, miután pedig a Hyundai 2020 végén felvásárolta a céget, a pénzügyi helyzetük rendeződésével talán van rá esély, hogy egyszer az Atlas is kereskedelmi forgalomba kerül.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Tíz éve összedőlt hídon navigálta át a férjét a Google Térkép, perel az özvegy
Tíz éve összedőlt hídon navigálta át a férjét a Google Térkép, perel az özvegy
A helyiek évekkel ezelőtt kérték a céget, hogy javítsa ki a hibát a rendszerében.
Sokat fejlődött a Tesla humanoid robotja
Sokat fejlődött a Tesla humanoid robotja
Optimus egyre hasznosabb képességeket tanul és a koordinációja is gyorsan fejlődik.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.