Bámulatosan ügyesen mozog a Boston Dynamics emberszabású robotja 2021 / 08 / 17 / Bobák Áron

A Spot robotkutyáról híressé vált gyártó még 2009-ben kezdte el fejleszteni az első emberszabású robotját Petman néven, ami egy nagy, körülményesen mozgó robot volt, tele vezetékekkel. 12 évvel később a Petmanből továbbfejlesztett Atlas viszont már olyan bámulatos agilitással megy végig a számára készített akadálypályán, mintha nem is egy robotot, hanem egy robotruhába öltözött tornászt látnánk. A massachusettsi cég tavaly nyáron kezdte el árulni az első kereskedelmi forgalomban is kapható robotját, a Spotot, miután pedig a Hyundai 2020 végén felvásárolta a céget, a pénzügyi helyzetük rendeződésével talán van rá esély, hogy egyszer az Atlas is kereskedelmi forgalomba kerül.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
Egy autógyártó robotja önállóan liftezik és arcfelismerő technológiával cserkészi be azokat, akik kávét szeretnének inni
99,9%-os pontossággal azonosítja a robot azokat, akik a kávéjukra várnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.