A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel

2020 / 03 / 06 / Justin Viktor
A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel
A Facebook pénzt kínál majd néhány felhasználónak a hangfelvételeikért, melyeket a beszédfelismerő technológia fejlesztésének elősegítésére használnak fel - jelentette be a cég február végén.

Mindenki csinálja

A lépés azután következik, hogy a Facebookot - valamint az Amazont , az Apple-t , a Google-t és a Microsoftot - hangfelvételek rögzítésén és azok leiratának elkészítésén kapták, ugyanezen beszédfelismerő rendszerek fejlesztése érdekében, de anélkül, hogy tájékoztatták volna erről a felhasználókat. A Facebook az új Pronunciations nevű program részeként teszi lehetővé, hogy hangfelvételeket készítsünk, a Viewpoints piackutató alkalmazásában. Ha bejutunk a kvalifikáció után, a Facebook arra kér, hogy rögzítsük a „Hey Portal” felszólítást, amelyet egy barát keresztneve kell kövessen a barátaink listájáról. Ezt 10 barát nevével kell megtennünk, és minden egyes kijelentést kétszer kell rögzíteni.

A hangfelvételek készítésével akár 5 dollárt (1500 forint) is kereshetünk, ha az USA-ban tartózkodunk.

200 pontos ajánlat

Mindazonáltal, a Facebook nem fog túlságosan sokat fizetni a felvételeinkért. Ha teljesítünk egy felvétel-szettet, akkor 200 pontot kaphatunk a Viewpoints alkalmazásban - és onnan nem tudunk pénzt kivenni, amíg össze nem szedtünk legalább 1000 pontot. Ha ez sikerülne, akkor 5 dolláros “jutalmat” kapunk PayPalon keresztül. A Facebook azonban azt ígéri, hogy a felhasználóknak lehetősége lesz arra, hogy akár öt felvétel-szettet készítsenek, tehát fennáll annak a lehetősége, hogy teljesítsük az 1000 pontos célt és fizessenek. 

A Facebook további ígérete szerint a felhasználók által biztosított hangfelvételek nem kerülnek összekapcsolásra a Facebook profiljukkal, és a cég engedély nélkül nem osztja meg a Viewpoints tevékenységeket sem a Facebookon, sem más Facebook tulajdonú szolgáltatásban. A Pronunciations program 18 évesnél idősebb, amerikai területen tartózkodó felhasználók számára lesz elérhető, akiknek több mint 75 barátja van a Facebookon. A Facebook lassan viszi piacra a programot, így nem lesz azonnal elérhető minden felhasználó számára. Ha elérhetővé válik számunkra, akkor megjelenéséhez nem kell frissíteni a Viewpoints alkalmazást a vállalat közleménye szerint.

(Forrás: TheVerge Képek: Flickr)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.