A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel

2020 / 03 / 06 / Justin Viktor
A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel
A Facebook pénzt kínál majd néhány felhasználónak a hangfelvételeikért, melyeket a beszédfelismerő technológia fejlesztésének elősegítésére használnak fel - jelentette be a cég február végén.

Mindenki csinálja

A lépés azután következik, hogy a Facebookot - valamint az Amazont , az Apple-t , a Google-t és a Microsoftot - hangfelvételek rögzítésén és azok leiratának elkészítésén kapták, ugyanezen beszédfelismerő rendszerek fejlesztése érdekében, de anélkül, hogy tájékoztatták volna erről a felhasználókat. A Facebook az új Pronunciations nevű program részeként teszi lehetővé, hogy hangfelvételeket készítsünk, a Viewpoints piackutató alkalmazásában. Ha bejutunk a kvalifikáció után, a Facebook arra kér, hogy rögzítsük a „Hey Portal” felszólítást, amelyet egy barát keresztneve kell kövessen a barátaink listájáról. Ezt 10 barát nevével kell megtennünk, és minden egyes kijelentést kétszer kell rögzíteni.

A hangfelvételek készítésével akár 5 dollárt (1500 forint) is kereshetünk, ha az USA-ban tartózkodunk.

200 pontos ajánlat

Mindazonáltal, a Facebook nem fog túlságosan sokat fizetni a felvételeinkért. Ha teljesítünk egy felvétel-szettet, akkor 200 pontot kaphatunk a Viewpoints alkalmazásban - és onnan nem tudunk pénzt kivenni, amíg össze nem szedtünk legalább 1000 pontot. Ha ez sikerülne, akkor 5 dolláros “jutalmat” kapunk PayPalon keresztül. A Facebook azonban azt ígéri, hogy a felhasználóknak lehetősége lesz arra, hogy akár öt felvétel-szettet készítsenek, tehát fennáll annak a lehetősége, hogy teljesítsük az 1000 pontos célt és fizessenek. 

A Facebook további ígérete szerint a felhasználók által biztosított hangfelvételek nem kerülnek összekapcsolásra a Facebook profiljukkal, és a cég engedély nélkül nem osztja meg a Viewpoints tevékenységeket sem a Facebookon, sem más Facebook tulajdonú szolgáltatásban. A Pronunciations program 18 évesnél idősebb, amerikai területen tartózkodó felhasználók számára lesz elérhető, akiknek több mint 75 barátja van a Facebookon. A Facebook lassan viszi piacra a programot, így nem lesz azonnal elérhető minden felhasználó számára. Ha elérhetővé válik számunkra, akkor megjelenéséhez nem kell frissíteni a Viewpoints alkalmazást a vállalat közleménye szerint.

(Forrás: TheVerge Képek: Flickr)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.