A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel

2020 / 03 / 06 / Justin Viktor
A Facebook fizetni fog hangfelvételeinkért az USA-ban - miután tavaly lebukott a rögzítésükkel
A Facebook pénzt kínál majd néhány felhasználónak a hangfelvételeikért, melyeket a beszédfelismerő technológia fejlesztésének elősegítésére használnak fel - jelentette be a cég február végén.

Mindenki csinálja

A lépés azután következik, hogy a Facebookot - valamint az Amazont , az Apple-t , a Google-t és a Microsoftot - hangfelvételek rögzítésén és azok leiratának elkészítésén kapták, ugyanezen beszédfelismerő rendszerek fejlesztése érdekében, de anélkül, hogy tájékoztatták volna erről a felhasználókat. A Facebook az új Pronunciations nevű program részeként teszi lehetővé, hogy hangfelvételeket készítsünk, a Viewpoints piackutató alkalmazásában. Ha bejutunk a kvalifikáció után, a Facebook arra kér, hogy rögzítsük a „Hey Portal” felszólítást, amelyet egy barát keresztneve kell kövessen a barátaink listájáról. Ezt 10 barát nevével kell megtennünk, és minden egyes kijelentést kétszer kell rögzíteni.

A hangfelvételek készítésével akár 5 dollárt (1500 forint) is kereshetünk, ha az USA-ban tartózkodunk.

200 pontos ajánlat

Mindazonáltal, a Facebook nem fog túlságosan sokat fizetni a felvételeinkért. Ha teljesítünk egy felvétel-szettet, akkor 200 pontot kaphatunk a Viewpoints alkalmazásban - és onnan nem tudunk pénzt kivenni, amíg össze nem szedtünk legalább 1000 pontot. Ha ez sikerülne, akkor 5 dolláros “jutalmat” kapunk PayPalon keresztül. A Facebook azonban azt ígéri, hogy a felhasználóknak lehetősége lesz arra, hogy akár öt felvétel-szettet készítsenek, tehát fennáll annak a lehetősége, hogy teljesítsük az 1000 pontos célt és fizessenek. 

A Facebook további ígérete szerint a felhasználók által biztosított hangfelvételek nem kerülnek összekapcsolásra a Facebook profiljukkal, és a cég engedély nélkül nem osztja meg a Viewpoints tevékenységeket sem a Facebookon, sem más Facebook tulajdonú szolgáltatásban. A Pronunciations program 18 évesnél idősebb, amerikai területen tartózkodó felhasználók számára lesz elérhető, akiknek több mint 75 barátja van a Facebookon. A Facebook lassan viszi piacra a programot, így nem lesz azonnal elérhető minden felhasználó számára. Ha elérhetővé válik számunkra, akkor megjelenéséhez nem kell frissíteni a Viewpoints alkalmazást a vállalat közleménye szerint.

(Forrás: TheVerge Képek: Flickr)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.