A Facebook teszteli a lehetőséget, hogy egyszerre öt profilt is fenntarthasson egy felhasználó

2022 / 07 / 16 / Bobák Zsófia
A Facebook teszteli a lehetőséget, hogy egyszerre öt profilt is fenntarthasson egy felhasználó
Az újítás még csak a tesztfázisban tart, de ha beválik és szélesebb körben bevezetik, a jövőben külön profillal jelenhetünk meg a barátaink, a családunk, vagy a kollégáink előtt, a valódi név megjelenítése nélkül.

A Facebook anyavállalata, a Meta két napja jelentette be, hogy megkezdi a tesztelését egy, a közösségi média oldal eddigi hagyományaitól eltérő stratégiának a felhasználói profilokat illetően: extra profilok létrehozását engedélyezi a tesztben résztvevő felhasználók számára, amelyek egy-egy kiinduló fiókból lesznek elérhetőek. Az újítás értelmében a saját névvel való regisztráció után a felhasználók fejenként plusz négy profilt alkothatnak meg, amelyekben már bármilyen nevet és profilképet használhatnak, így választhatnak külön arculatot a közelebbi ismerősökkel, például családtagokkal, barátokkal, illetve a formálisabb, például munkakapcsolatokkal való kontaktusok kezelésére.

A felhasználó a fiókjába bejelentkezve válthat majd a profiljai között és csak számára lesz látható az eredeti felhasználói név, amit a fiók regisztrálása során adott meg, ezért lényegében olyan módon használhatja a profilokat, mintha több Facebook fiókkal is rendelkezne egyszerre: egy fontos kitétel azonban megakadályozza a teljesen független profilkezelést, ha ugyanis az egyiknek alkalmazása során megszegi a közösségi oldal szabályait, az a teljes fiókot, vagyis a többi profil elbírálását is befolyásolja. A Facebook szóvivője, Leonard Lam a The Verge beszámolója szerint hangsúlyozta, hogy a platform eddigi előírásait a továbbiakban is mindenkinek követnie kell, vagyis ez a részleges anonimitás nem adhat okot senkinek a szabályszegésre.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hányan és meddig vesznek részt a tesztekben, valamint azt sem, hogy mikor kerülhet szélesebb körben is bevezetésre az új funkció, de a Meta már korábban is bejelentett néhány újdonságot a profilok használatával kapcsolatban, ami új irányt jelenthet a vállalat számára: a VR eszközöket használók például augusztustól már külön Meta fiókot nyithatnak a virtuális valóság alkalmazások elérésére, vagyis a Facebook fiókukra nem lesz többé szükség a belépéshez. A fiók létrehozása után egy Meta Horizon profilt is regisztrálni kell majd, aminek a kialakítása szintén ad némi szabad kezet a felhasználóknak: eldönthetik, hogy mindenki, tehát minden más Horizon-tag, vagy csak a család és barátok számára legyen látható a profil, esetleg még számukra sem.

A Meta fiók egyelőre nem számít közösségi média profinak, ami azt jelenti, hogy csak a VR-alkalmazásokhoz vagy vásárlásokhoz lehet majd használni, de a későbbiekben a Meta azt tervezi, hogy kibővíti az alkalmazási lehetőségeket és más Meta eszközökkel is kompatibilissé teszi a profilokat.

(Fotó: Meta, Pixabay/Erik_Lucatero)

Akár hónapokra is leállhat a Facebook Európában Az ír adatvédelmi hatóság csütörtöki döntése után erre már egészen reális esély mutatkozik.


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.