A Fortnite készítője biztonságosabbá tenné az internetet a gyerekek számára

2020 / 09 / 26 / Felkai Ádám
A Fortnite készítője biztonságosabbá tenné az internetet a gyerekek számára
A népszerű játék mögött álló Epic Games felvásárolta a SuperAwesome-ot, a cél innentől, hogy biztonságosabb legyen az internet a kiskorúak számára.

A felvásárlást az Epic Games tegnap jelentette be – adja hírül a Business Wire. Az Epic és a SuperAwesome célja innentől, hogy a fejlesztők olyan eszközök birtokába jussanak, melyek segítségével a kisebbek számára biztonságossá tehető a digitális világ. Mindez gyerekbarát szolgálatatások széleskörű fejlesztését jelenti.

Az Epic Games legsikeresebb produktuma az a Fortnite, amely ingyen játszható, de tele van játékon belüli vásárlási lehetőségekkel. A hasonló „mikrotranzakciók” pedig egyre inkább a felhasználók, a média, sőt a politika kereszttüzébe kerültek, egyebek mellett azért, mert a vélekedések szerint a könnyen befolyásolható gyerekekből húztak ki pénzt ezekkel. Az Epic tehát a lépéssel valószínűleg mindenféle hasonló kritikának próbál elébe menni.

Tim Sweeney, az Epic alapítója és vezérigazgatója a felvásárlást a következő szavakkal kommentálta: „Sokkal több gyerek lép online interakcióba manapság, mint bármikor, szóval ideje a lehető legbiztonságosabb környezetet megteremteni a számukra.” Dylan Collins, a SuperAwesome társalapítója és vezérigazgatója pedig állítása szerint azért indította el a cégét, mert az internetet sosem úgy tervezték, hogy tekintettel lettek volna a gyerekek biztonságára, cégének azonban épp ennek a biztonságnak a megteremtése volt a célja, ami most az Epic-kel közösen olyan mértékben valósulhat meg, mint korábban még soha.

A SuperAwesome már eddig is több világmárkával dolgozott együtt, többek közt a LEGO-val és a Hasbro-val különböző applikációk és szolgáltatások fejlesztésében. A cég megtartja egyébként jelen állás szerint az eddigi ügyfélkörét is.

(Borítókép: Flickr/Whelsko)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.