A Google Meet mostantól automatikusan felismeri, ha megbeszélés közben szót kérünk

2023 / 11 / 23 / Bodnár Barna
A Google Meet mostantól automatikusan felismeri, ha megbeszélés közben szót kérünk
A Google kézmozdulat-felismerő funkciót vezetett be a Meetben, a cég videókommunikációs alkalmazásában.

A Google Meet mostantól felismeri, ha a megbeszélésen résztvevők közül valaki jelentkezik, vagyis felemeli a kezét, amikor szólni kíván. Az alkalmazás ekkor a kézfelemelés ikonnal automatikusan jelzi a megbeszélés többi tagjának, hogy az adott ember szót kér.

A cég közleményében az áll, hogy a Google Meet csak akkor érzékeli a felemelt kezet, ha az jól látható a kamera számára, és kellő távolságban van a felhasználó arcától és a testétől. Egyelőre előfordulhat, hogy a mesterséges intelligencia alapú funkciónak kell néhány másodperc, míg a gesztusérzékelés bekapcsol. Ekkor a kézfelemelés ikonja megjelenik a videóablakban, majd a jelentkező a főképernyőre kerül, hogy a moderátorok láthassák, hogy beszélni kíván.

A legtöbb Google Meet Workspace-csomagban a gesztusérzékelő alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de a beállításokban engedélyezhető. Az éppen beszélők esetében a funkció automatikusan inaktív, valószínűleg azért, hogy az emberek ne kapcsolják be minden alkalommal, amikor beszélgetés közben a kezükkel gesztikulálnak.

Az új funkció lényegében ugyanaz, mint a kézfelemelés gombra kattintás, azonban kifejezetten hasznos lehet, amikor például a megbeszélésben résztvevő a számítógéptől, vagy eszköztől távolabb ül vagy áll, vagy éppen mindkét keze foglalt, és nem tudja megnyomni a gombot a jelentkezéshez.


Forrás: Google

Nem ez az első kényelmi funkció, amelyet a Google az utóbbi időben bevezetetett. Múlt hónapban a portré-korrekciós módé volt a főszerep, amely lehetővé teszi a felhasználó arcának kisimítását, a szemei alatti világosítást és a szemfehérítést is, tehát gyakorlatilag valós idejű esztétikai szűrőként működik. Mondhatni, a Google viszonylag későn kapcsolt, a rivális videókonferencia-alkalmazásokban, mint a Zoom, vagy a Microsoft Teams ugyanis már régóta elérhető hasonló szépítő funkció. A Microsoft Teams nemrégiben még a Maybelline kozmetikai céggel is együttműködött, hogy lehetővé tegye a felhasználók számára, hogy különböző színeket használva digitálisan, úgymond, kisminkelhessék magukat.

Ennek ellenére a Google Meet nem áll rosszul a videókommunikációs versenyben, ugyanis jelenleg több mint 300 millió aktív felhasználója van havonta, a Microsoft Teamsnek pedig csupán 145 millió. A dobogó tetején azonban a Zoom áll, amely a COVID-19 világjárvány idején hatalmas népszerűségre tett szert főként a távmunka, és a távoktatás terén. A platform előnye a riválisokhoz képest még mindig kimagasló: a Zoomot 2023 áprilisában több mint 800 millió ember használta.

(Borítókép: Getty Images/pixelfit)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.