A Google véget vet a soha véget nem érő hívásvárakoztatásnak

2020 / 10 / 01 / Bobák Áron
A Google véget vet a soha véget nem érő hívásvárakoztatásnak
Azt ugyan ők sem tudják elérni, hogy minden bankban és orvosi rendelőben egyből felvegyék nekünk a telefont, de a Google Telefon új - egyelőre csak Google Pixel telefonokra elérhető - funkciójával legalább nyugodtan foglalkozhatunk tovább a saját dolgunkkal, amíg valaki fel nem veszi a kagylót.

A Hold for me (avagy tartsd nekem) szolgáltatás a cég sajtóközleménye szerint a kifejezetten telefonhívásokhoz kifejlesztett Google Duplex mesterséges intelligenciával működik, ami nem csak a várakoztatásnál használt zenét ismeri fel, de képes megkülönböztetni az előre felvett automatikus üzeneteket (pl. “kérjük, tartsa a vonalat”) attól, ha egy valódi munkatárs jelentkezik be. Ha valaki felveszi a másik oldalon, a telefon hangjelzéssel, rezgéssel és szöveges üzenettel is értesíti a felhasználót, miközben a Google Asszisztens megkéri a vonal másik oldalán levőt, hogy tartsa a vonalat, amíg fel nem vesszük a telefont. A Google szerint a rendszer sehova sem küldi el a működéséhez szükséges hangfelvételeket, hanem azt egyből a telefonunkon elemzi ki, így wifi vagy mobilinternet sem kell a használatához.

A Hold for me csak a legutóbbi a Google által kifejlesztett hasznos szolgáltatások sorában, amiket a telefonhívások kényelmesebbé tételére alkottak meg. A cég februárban mutatta be a szintén a Google Telefon alkalmazáson belül elérhető hívásszűrést funkciót, ami a következőképpen működik: ha egy számunkra ismeretlen szám hív, a hívás fogadása helyett megnyomhatjuk a hívásszűrés gombot, így a Google Asszisztens megkéri a hívót, hogy mutatkozzon be és mondja el, hogy mit szeretne. A hívó által elmondottakat a telefonnunk valós időben kiírja, így el tudjuk dönteni, hogy akarjuk-e fogadni a hívást.

Ez a funkció egyelőre szintén csak Google Pixel 5 és Google Pixel 4a (5G) telefonra érhető el, az pedig kérdéses, hogy Magyarországon megjelenik-e valaha is, hiszen mindkét szolgáltatás a Google Asszisztensre támaszkodik, ami nálunk hivatalosan még nem érhető el. A Google Telefon ettől függetlenül is rendelkezik azonban néhány olyan érdekes funkcióval, amivel a hagyományos telefonalkalmazások nem, ilyen például a támogatott tárcsázás, ami kitalálja és automatikusan hozzáadja a telefonszámhoz az országhívókódot, ha külföldről telefonálunk, vagy a spamszűrés, ami egy figyelmeztetést helyez ez a telefonszám alatt, ha az a Google adatbázisa szerint spamgyanús.

(Fotó: Getty Images, Google)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.