A Harley-Davidson elektromos kerékpárját a legelső, 1903-as Harley ihlette

2020 / 11 / 05 / Felkai Ádám
A Harley-Davidson elektromos kerékpárját a legelső, 1903-as Harley ihlette
A Halrey-Davidson első e-kerékpárja a Serial Number One (Serial 1) nevet kapta.

A Serial 1 a Harley-Davidons egyik alvállalkozásának a fejlesztése, amelyet némi, még az anyacégen belüli kutatás és fejlesztést követően hoztak létre. Az új cég neve: Serial 1 Cycle Company – vagyis ez ihlette a cég első e-kerékpárjának az elnevezését (valamint a cég első motorkerékpárjának, a Model 1-nak a nevéhez is hasonlóan cseng, nyilván nem véletlenül). Az biztos, hogy a Harley nagyon komolyan veszi az e-kerékpárt: mint a weboldalukon írják az e-biciklitől azt várják, hogy pontosan olyan forradalmat jelentsen a közlekedésben, mint a legelső Harley motor, a Model 1 1903-ban. A pontos részletekről egyelőre sajnos nem tudunk túl sokat, egyelőre csak a rövid reklámszövegből derül ki annyi, hogy a prémiumterméknek szánt canga intlelligens, az embert középpontba helyező dizájn szerint épült, és a legfejlettebb kerékpár-technológia került benne felhasználásra. Valamint a kerékpár a Harley-Davidson kipróbált cégóriás és a Serial 1 Cycles startup közös vállalkozásának a gyümölcse, amolyan mind a két világból a legjobbat alapon.

Nagy és divatos szavak (bár ma már talán a startup sem az a mindent vivő „buzzword”, mint akár öt éve), de a Harley-ról van szó, tehát valószínűleg nem alaptalanok a kijelentések – már ami a termék végső minőségét illeti majd. Ugyanakkor tényleg nagyjából ennyit tudunk jelenleg, és megnézhetjük a biciklit bemutató videót.

Ugyanakkor a weboldalon fut egy visszaszámláló is, amelyen a cikk írásakor még 10 nap és 20 óra volt hátra – nyilván amikor november 16-án lepereg, várható valami komolyabb bejelentés. A Pocket-lint a videó alapján gyorsan kielemezte a járművet, és arra jutottak, hogy a dizájn tényleg emlékeztet a legelső Harley-ra – még a fehér gumik is, de természetesen mindez „biciklisítve” köszön vissza. A lapnál arra jutottak, hogy a pedálok közötti dobozban kaphatott helyet a motor, míg a cellákat a vázban helyezhették el, ami ezért lehet némileg vaskosabb.


Összahasonlításképp: így festett a Model 1 (Forrás: wikimedia commons)

Azt már most elismerhetjük, hogy a gép fene jól néz ki, ám hogy e-bicikliként milyen, az nagyban függ még olyan, egyelőre ismeretlen paraméterektől, mint az ár (ez azért még lehet fájó pont), a hatótávolság, valamint a végsebesség.

Akár 150 ezer forintos állami támogatást is lehet igényelni elektromos kerékpárokra Az első pályázási időszak november 23-án indul, a pályázók akár a bicikli árának a felét is megspórolhatják.

(Címlapkép/nyitókép: serial1.com)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.