Akár 150 ezer forintos állami támogatást is lehet igényelni elektromos kerékpárokra

2020 / 10 / 29 / Bobák Áron
Akár 150 ezer forintos állami támogatást is lehet igényelni elektromos kerékpárokra
Az első pályázási időszak november 23-án indul, a pályázók akár a bicikli árának a felét is megspórolhatják.

Az erről szóló pályázati kiírás péntektől lesz elérhető, de annak fontosabb pontjait már csütörtökön ismertette a sajtóval Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium klímapolitikáért felelős államtitkára.

Eszerint a támogatás pedálszenzoros valamint nyomatékszenzoros elektromos kerékpárokra is igényelhető lesz, előbbinél a felső keret 400, utóbbinál 900 ezer forint, a támogatás legmagasabb összege pedig 90 és 150 ezer forint lesz. A támogatás összege legfeljebb a kerékpár árának a felét teheti ki.

A pályázati feltételek között szerepel, hogy azt csak magánszemélyek igényelhetik, és az igénylés mellé munkáltatói vagy jövedelemigazolást is le kell adniuk. A kerékpároknak megadott műszaki, környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük, a beszerzés pedig csak a regisztrált kereskedőknél történhet.

Az első pályázási időszak november 23-tól 27-ig tart, ezután havonta nyújthatók majd be pályázatok a jövő év október 21-ig vagy a keret kimerüléséig. A pályázatbenyújtási szakasz lezárulta után az Közhasznú Nonprofit Kft. 20 munkanapon belül dönt a pályázat támogathatóságáról, és a döntést követően 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadja a támogatási okiratot a pályázónak.

Az elektromos biciklik hibrid változatáról, amelynél az elektromos rásegítés csak tekerés közben aktív, ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Oké, hogy elektromos, de mi hajtja? Képbe hozunk a hibrid bringákkal Ortodox bringások körében könnyebb egy gyilkosságot felvállalni, mint egy rásegítős gépet, aki viszont próbálta, esküszik rá. De mi az az elektromos bringa?

(Telex.hu, MTI, Fotó: Tower Electric Bikes, Pixabay)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Íme Kína eddig titkolt, negyedik generációs tankja
Kína új, negyedik generációs harckocsija nemrég a közösségi médiában tűnt fel kiszivárgott képeken.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.