A Hyundai elektromos autója már oldalazva is tud parkolni

2023 / 01 / 13 / Bobák Zsófia
A Hyundai elektromos autója már oldalazva is tud parkolni
Az e-corner technológiával a kerekek 90 fokban fordulnak és minden kerék külön meghajtással rendelkezik.

A Hyundai Mobis négy évvel ezelőtt mutatta be azt az újítását, amivel az elektromos és önvezető autók működését tervezi forradalmasítani, többek között azért, hogy az autonóm módon közlekedő járművek minél akadálytalanabbul tudjanak közlekedni a városokban. Az e-corner platform négy kerékből áll, amelyek mindegyike saját motorral rendelkezik és 90 fokban tud fordulni, így az ezekkel felszerelt autók oldalazva parkolhatnak, átlósan haladhatnak és sokkal könnyebben tudnak manőverezni és körbefordulni. A kerekekkel már korábban is felszerelték az M.Vision POP és 2GO prototípusait, amelyek inkább kisbusznak tekinthetőek, az idei technológiai és szórakoztatóelektronikai kiállításon pedig az M.Vision TO koncepciójárművön mutatták be az e-cornert.

A Mobis új víziója szerint a puszta funkcionalitáson felülemelkedve, egyre inkább a felhasználói élmény fokozására fókuszálnak a fejlesztések során (a jövő autótulajdonosai már úgyis inkább felhasználók, mint sofőrök lesznek), valamint a moduláris platformok kialakítását helyezik előtérbe. Emellett az izraeli Ottopiával együttműködésben a négyes szintű önvezető technológia fejlesztését is célul tűzték ki. Az e-corner kerekeket feltehetően néhány éven belül jelentetik meg a piacon, de egy videó erejéig már azt is felfedték, hogyan fog kinézni a platform egy valódi elektromos autó részeként, az Ioniq 5-be integrálva.

(Fotó: Hyundai Mobis)

Így néz ki menet közben a kilencven fokban forduló kerék, amivel minden eddiginél könnyebb lesz a parkolás A Hyundai Mobis e-corner technológiájával a legzsúfoltabb városokban is boldogulnak majd az önvezető autók.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
A leendő elektromos személyszállító vezetéséhez pilóta engedélyre sincs szükség
Az Upwards Aero szerint a jármű egyesíteni fogja a helikopter sokoldalúságát a kisrepülőgépek hatékonyságával, a vadászgépek hajtóerejével és az olasz szuperautók luxuskényelmével.
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Merkava: Izrael legújabb, mesterséges intelligenciával is felvértezett tankja
Az izraeli védelmi erők bemutatták a Merkava alapharckocsi legújabb generációját, amelyben már mesterséges intelligencia is asszisztál. Az első ötödik generációs tankokat már le is szállították.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.