A Hyundai elektromos autója már oldalazva is tud parkolni

2023 / 01 / 13 / Bobák Zsófia
A Hyundai elektromos autója már oldalazva is tud parkolni
Az e-corner technológiával a kerekek 90 fokban fordulnak és minden kerék külön meghajtással rendelkezik.

A Hyundai Mobis négy évvel ezelőtt mutatta be azt az újítását, amivel az elektromos és önvezető autók működését tervezi forradalmasítani, többek között azért, hogy az autonóm módon közlekedő járművek minél akadálytalanabbul tudjanak közlekedni a városokban. Az e-corner platform négy kerékből áll, amelyek mindegyike saját motorral rendelkezik és 90 fokban tud fordulni, így az ezekkel felszerelt autók oldalazva parkolhatnak, átlósan haladhatnak és sokkal könnyebben tudnak manőverezni és körbefordulni. A kerekekkel már korábban is felszerelték az M.Vision POP és 2GO prototípusait, amelyek inkább kisbusznak tekinthetőek, az idei technológiai és szórakoztatóelektronikai kiállításon pedig az M.Vision TO koncepciójárművön mutatták be az e-cornert.

A Mobis új víziója szerint a puszta funkcionalitáson felülemelkedve, egyre inkább a felhasználói élmény fokozására fókuszálnak a fejlesztések során (a jövő autótulajdonosai már úgyis inkább felhasználók, mint sofőrök lesznek), valamint a moduláris platformok kialakítását helyezik előtérbe. Emellett az izraeli Ottopiával együttműködésben a négyes szintű önvezető technológia fejlesztését is célul tűzték ki. Az e-corner kerekeket feltehetően néhány éven belül jelentetik meg a piacon, de egy videó erejéig már azt is felfedték, hogyan fog kinézni a platform egy valódi elektromos autó részeként, az Ioniq 5-be integrálva.

(Fotó: Hyundai Mobis)

Így néz ki menet közben a kilencven fokban forduló kerék, amivel minden eddiginél könnyebb lesz a parkolás A Hyundai Mobis e-corner technológiájával a legzsúfoltabb városokban is boldogulnak majd az önvezető autók.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.