A jövő robotraktárosa 16 órát dolgozik folyamatosan, és óránként akár 800 dobozt is képes elpakolni 2023 / 10 / 18 / Bodnár Barna

A Boston Dynamics 2021-ben mutatta be először kifejezetten raktári munkára szánt, Stretch elnevezésű robotját, ami azóta jelentős eredményeket ért el. A gép 2023 januárja óta dolgozik a világ számos raktárában, és a gyártó honlapján közzétett bejegyzés szerint idén augusztusig nem kevesebb, mint 1 millió dobozt mozgatott meg. Stretch nagy teljesítményű akkumulátornak köszönhetően akár 16 órán képes folyamatosan, teljesen önállóan pakolni a különböző méretű csomagokat. Fejlett távolságmérő kamerarendszerével nem csak a környezetét érzékeli, de automatikusan képes a leejtett dobozokat is megtalálni, és visszatenni azokat a futószalagra. A fejlesztés a megerőltető, ismétlődő munkát leveszi az emberi munkaerő válláról, csökkenti a rakodás közbeni balesetek számát, és gyorsítja az áruforgalmat is, így nem csoda, hogy hatalmas rá a kereslet: már olyan logisztikai óriáscégek is használják a robotot, mint a Maersk, vagy a DHL, egyes telephelyeken a konténerek kirakodását már most is kizárólag a Stretch végzi. (Borítókép: Boston Dynamics)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A “pucér kamerában” mindenki meztelennek fog látszani – ha akarja valaki, ha nem
A kamera jó gyorsan – körülbelül 10 másodperc alatt “levetkőztet” bárkit. Természetesen mesterséges intelligencia hajtja.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.