Hongkongban egy pomerániai törpespicc is megfertőződött a koronavírussal - a WHO ajánlást adott ki

2020 / 03 / 16 / Justin Viktor
Hongkongban egy pomerániai törpespicc is megfertőződött a koronavírussal - a WHO ajánlást adott ki
Egy hongkongi kutya tesztje pozitív lett a COVID-19-re (SARS-CoV-2), miután a tulajdonosai, akikkel élt, lebetegedtek a vírussal.

Egy jelentett eset

Az Állat-egészségügyi Világszervezet (World Organisation for Animal Health) jelentése szerint a kutya nem mutatta a betegség klinikai tüneteit, ezért arra nincs bizonyíték, hogy egy kutya képes lenne megbetegedni.

Azt sem tudják biztosan, hogy a kutyák terjeszthetik-e a betegséget, és egyelőre arra sincs bizonyíték, hogy háziállatok megfertőztek volna embereket a Covid-19-el.

További tanulmányokra van szükség a háziállatokkal és a koronavírussal kapcsolatos válaszok megtalálásához.

 

Valószínűleg emberről állatra terjedt

A hongkongi Mezőgazdasági, Halászati ​​és Természetvédelmi Minisztérium (Agriculture, Fisheries, and Conservation Department - AFCD) megvizsgáltatta a kutyát. Az ügyről közölt adatok alapján:

“A kutyánál alacsony a fertőzés szintje, és valószínű, hogy emberről állatra történő terjedés eredménye."

"Ezért az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt tanácsolja a koronavírussal fertőzött vagy fertőzés gyanúja alatt álló háziállattulajdonosoknak, hogy kerüljék a háziállataikkal való szoros kapcsolatot. Ha lehetséges, akkor előnyösebb lenne, ha a háztartás egy másik tagja gondozná az állat(ok)at. Ha senki más nem tud gondoskodni a kedvtelésből tartott állatokról, a gondozó viseljen maszkot és rendszeresen mosson kezet."

A járvány közepette a háziállatok egészségének kezelésével kapcsolatos további WHO információ itt található.

Kedvenc-karantén

A Science magazine beszélt a Shelley Rankinnel, a University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine  mikrobiológusával a háziállatok COVID-19 fertőzésének kockázatairól. Rankin laboratóriuma az az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynöksége Állatorvosi Laboratóriumi Vizsgálati és Reagálási Hálózatának (U.S. Food and Drug Administration’s Veterinary Laboratory Investigation and Response Network) része, amelynek célja a járvány háziállatokra és más állatokra gyakorolt ​​hatásának meghatározása. 

A kutató azt ajánlja, hogy a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai számoljanak az állatokkal a család felkészülésének tervezésénél. A háziállatok adott esetben karanténba is helyezhetők akár kórházban, akár otthon külön szobában, az emberektől távol.

(Forrás: IntelligentLiving Képek: Unsplash)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
Ugyanattól a férfitól kapott szem szifiliszt öt nő is
A precedens nélküli eset során öt nő kapta el a szifilisz egy ritka formáját ugyanattól a férfitól. Ez a baktérium már a fertőzés korai fázisában is súlyos látószervi és idegrendszeri károkat okozhat, és ez az első dokumentált eset a heteroszexuálisok közötti terjedésre egy ilyen csoportban. Felmerül, hogy egy új, agresszívabb baktériumtörzs megjelenése állhat a háttérben.
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
19. századi fotók kelnek életre a 150 éves Budapest születését bemutató kisfilmben
Budapest fenállásának 150. évfordulója alkalmából készült a látványos kisfilm, amelyben több mint 100 archív felvételt elevenítettek meg a különleges, úgynevezett parallax képalkotási technika segítségével.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.