A Mariana-árokban is elketyeg az új Rolex 2022 / 11 / 06 / Felkai Ádám

Mi történne velünk 11 km-es mélységben? Nos, semmi jó, viszont ha lenne egy Rolex Deepsea Challenge a csuklónkon (pontosabban azon a helyen, amit a boldog felszínen a csuklónknak neveztünk), az továbbra is vígan ketyegne. Ez az óra ugyanis ennek a mélységnek is ellenáll a hivatalos minősítés szerint. Sőt mivel a hivatalos minősítés elég nagy biztonsági hézaggal dolgozik, így az óra végső esetben a 15 km-t is kibírhatja, vagyis 17 tonnának megfelelő nyomást. A Deepsea Challenge egyébként azon a kísérleti órán alapul, amely annak az egyszemélyes merülőhajónak a manipulátorkarjára került, amely James Cameron filmrendezőt szállította 2012-ben a Mariana-árokban 10 908 méteres mélységbe. A nagy nyomásnak történő ellenállás azonban (relatíve) nagy óratesttel jár: a Deepsea Challenge átmérője 5 cm, a vastagsága pedig 23 mm. Jó hír viszont, hogy mivel RLX 5-ös fokozatú titánból készült, így 30 százalékkal könnyebb, mint a 2012-es prototípus. Az óra listaára 26 ezer dollár, ami jelenleg olyan 10,5 millió forintnak felel meg. Ha egyébként valakit érdekel, hogy milyen borzalmas következményekkel járhat a hatalmas mélység az emberi szervezetre, az kattintson ide. (Forrás: Rolex)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Már készítik a terepet Bill Gates nátriumhűtésű atomreaktorának
Wyomingban üzemel majd a nátriumhűtésű gyorsreaktor, amit Bill Gates 2008-ban alapított cége, a TerraPower fog felépíteni. A létesítmény az üzletember szerint az eddigieknél biztonságosabb és hatékonyabb lesz, a hozzá tartozó energiasziget konstrukcióját pedig hamarosan el is kezdik, pedig az engedélyeket az atomreaktorra még nem kapták meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.