A Mariana-árokban is elketyeg az új Rolex 2022 / 11 / 06 / Felkai Ádám

Mi történne velünk 11 km-es mélységben? Nos, semmi jó, viszont ha lenne egy Rolex Deepsea Challenge a csuklónkon (pontosabban azon a helyen, amit a boldog felszínen a csuklónknak neveztünk), az továbbra is vígan ketyegne. Ez az óra ugyanis ennek a mélységnek is ellenáll a hivatalos minősítés szerint. Sőt mivel a hivatalos minősítés elég nagy biztonsági hézaggal dolgozik, így az óra végső esetben a 15 km-t is kibírhatja, vagyis 17 tonnának megfelelő nyomást. A Deepsea Challenge egyébként azon a kísérleti órán alapul, amely annak az egyszemélyes merülőhajónak a manipulátorkarjára került, amely James Cameron filmrendezőt szállította 2012-ben a Mariana-árokban 10 908 méteres mélységbe. A nagy nyomásnak történő ellenállás azonban (relatíve) nagy óratesttel jár: a Deepsea Challenge átmérője 5 cm, a vastagsága pedig 23 mm. Jó hír viszont, hogy mivel RLX 5-ös fokozatú titánból készült, így 30 százalékkal könnyebb, mint a 2012-es prototípus. Az óra listaára 26 ezer dollár, ami jelenleg olyan 10,5 millió forintnak felel meg. Ha egyébként valakit érdekel, hogy milyen borzalmas következményekkel járhat a hatalmas mélység az emberi szervezetre, az kattintson ide. (Forrás: Rolex)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.