A Mariana-árokban is elketyeg az új Rolex 2022 / 11 / 06 / Felkai Ádám

Mi történne velünk 11 km-es mélységben? Nos, semmi jó, viszont ha lenne egy Rolex Deepsea Challenge a csuklónkon (pontosabban azon a helyen, amit a boldog felszínen a csuklónknak neveztünk), az továbbra is vígan ketyegne. Ez az óra ugyanis ennek a mélységnek is ellenáll a hivatalos minősítés szerint. Sőt mivel a hivatalos minősítés elég nagy biztonsági hézaggal dolgozik, így az óra végső esetben a 15 km-t is kibírhatja, vagyis 17 tonnának megfelelő nyomást. A Deepsea Challenge egyébként azon a kísérleti órán alapul, amely annak az egyszemélyes merülőhajónak a manipulátorkarjára került, amely James Cameron filmrendezőt szállította 2012-ben a Mariana-árokban 10 908 méteres mélységbe. A nagy nyomásnak történő ellenállás azonban (relatíve) nagy óratesttel jár: a Deepsea Challenge átmérője 5 cm, a vastagsága pedig 23 mm. Jó hír viszont, hogy mivel RLX 5-ös fokozatú titánból készült, így 30 százalékkal könnyebb, mint a 2012-es prototípus. Az óra listaára 26 ezer dollár, ami jelenleg olyan 10,5 millió forintnak felel meg. Ha egyébként valakit érdekel, hogy milyen borzalmas következményekkel járhat a hatalmas mélység az emberi szervezetre, az kattintson ide. (Forrás: Rolex)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.