A metaverzum lehető legjobb verziója készül el nemsokára a Ready Player One írója szerint

2024 / 01 / 08 / Bobák Zsófia
A metaverzum lehető legjobb verziója készül el nemsokára a Ready Player One írója szerint
A Readyverse a regény írójának, Ernest Cline-nak a közreműködésével jön létre, aki az emberiség "közös jövőjének következő fejezetét" látja a metaverzumban.

A 2011-ben megjelent Ready Player One regény világa nem kifejezetten vonzó hely, sőt, olyannyira kaotikus és reménytelen állapotok uralkodnak benne, hogy a lakók inkább egy alternatív valóságba, az Oasisba menekülnek előle. Az Oasis metaverzumában az avatár képében megjelenő szereplők egy színes és izgalmas világba léphetnek, egy olyan utópiába, ami szabadulást ígér a mindennapok kötöttségei elől.

A regénybeli 2044-es év disztópiái még nem valósultak meg, de az Oasishoz hasonló virtuális hely valódi verziója (vagy legalábbis egy annak képére megtervezett világ) hamarosan mégis létrejöhet a könyv írójának, Ernest Cline-nak, a regényből készült 2018-as film producerének, Dan Farah-nak és a Futureverse cégnek az együttműködése révén. A Readyverse-re keresztelt platform egy multifunkciós, de elsősorban szórakozásra, közösségi események rendezésére és játékra alkalmas digitális tér lesz, ahol a Ready Player filmet készítő Warner Bros. karakterei is megjelennek. Az Oasis sokszereplős, mindenre kiterjedő, immerzív világát a valóságban megteremteni nehéz feladat, de a projekt résztvevőinek határozott célja, hogy a lehető legközelebb hozzák az emberekhez a képzeletbeli metaverzum hangulatát és lehetőségeit. A Readyverse a tervek szerint más platformokkal átjárható módon, biztonságosan és nyitottan működik majd, egy decentralizált és a közösség által birtokolt infrastruktúrával.

A Ready Player One Oasisának használatához a történet szerint VR-eszközökre van szüksége a felhasználóknak és a Readyverse esetében sem lesz ez másként, mivel a metaverzum lényege az immerzív, átfogó összeköttetést kínáló élmény, ami az internet egyfajta háromdimenziós verziójának felel meg. A Cline és Farah által alapított Readyverse Studios a web3, VR-, és AR-technológiák felhasználásával építi meg a dinamikus és interaktív helyszínt, ami a rajongók számára lehetőséget ad a kedvenc történeteik és karaktereik felfedezésére a stúdió bemutatása alapján. A Readyverse Studios nem csak a Warnerrel, hanem más hollywoodi stúdiókkal és cégekkel is együtt dolgozik majd a platform bővítésén, aminek jövőjével kapcsolatban Cline igen optimistán nyilatkozott.

"A jövő gyorsabban megérkezett, mint ahogy elképzeltem."

- mondta el a Ready Player One szerzője - "A Readyverse Studios segítségével lehetőségünk nyílik a Futureverse által évek óta épített forradalmi technológia használatával arra, hogy a metaverzum lehető legjobb verzióját életre keltsük."

Hogy pontosan mikor nyitja meg kapuit az új virtuális világ és mennyire hasonlít majd a regénybeli, illetve filmbeli elődjére, azt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy a metaverzumként definiált digitális terek egyre szaporodnak és egyes országokban, például Dél-Koreában a szórakoztatás mellett már más célokra, hivatalos ügyintézésre és oktatásra is használják ezt a fajta platformot, ahol Szöul lakosai avatár formájában intézhetik az adminisztratív ügyeiket, adótanácsadást kaphatnak és tisztségviselők digitális kivetüléseivel beszélhetik meg a panaszaikat vagy foglalhatnak időpontokat az ügyfélszolgálatokra.

(Fotó: Andriy Onufriyenko/Ready Player One)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Huszonnégy órán át programozhatnak megállás nélkül a nagyszabású hackathon résztvevői
Idén is próbára tehetik a programozói-, és koncentrálóképességüket a hazai IT-tehetségek az ArubaCloud versenyén, ahol a nyertesek a saját startupjuk beindításához kapnak támogatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.