A metaverzum lehető legjobb verziója készül el nemsokára a Ready Player One írója szerint

2024 / 01 / 08 / Bobák Zsófia
A metaverzum lehető legjobb verziója készül el nemsokára a Ready Player One írója szerint
A Readyverse a regény írójának, Ernest Cline-nak a közreműködésével jön létre, aki az emberiség "közös jövőjének következő fejezetét" látja a metaverzumban.

A 2011-ben megjelent Ready Player One regény világa nem kifejezetten vonzó hely, sőt, olyannyira kaotikus és reménytelen állapotok uralkodnak benne, hogy a lakók inkább egy alternatív valóságba, az Oasisba menekülnek előle. Az Oasis metaverzumában az avatár képében megjelenő szereplők egy színes és izgalmas világba léphetnek, egy olyan utópiába, ami szabadulást ígér a mindennapok kötöttségei elől.

A regénybeli 2044-es év disztópiái még nem valósultak meg, de az Oasishoz hasonló virtuális hely valódi verziója (vagy legalábbis egy annak képére megtervezett világ) hamarosan mégis létrejöhet a könyv írójának, Ernest Cline-nak, a regényből készült 2018-as film producerének, Dan Farah-nak és a Futureverse cégnek az együttműködése révén. A Readyverse-re keresztelt platform egy multifunkciós, de elsősorban szórakozásra, közösségi események rendezésére és játékra alkalmas digitális tér lesz, ahol a Ready Player filmet készítő Warner Bros. karakterei is megjelennek. Az Oasis sokszereplős, mindenre kiterjedő, immerzív világát a valóságban megteremteni nehéz feladat, de a projekt résztvevőinek határozott célja, hogy a lehető legközelebb hozzák az emberekhez a képzeletbeli metaverzum hangulatát és lehetőségeit. A Readyverse a tervek szerint más platformokkal átjárható módon, biztonságosan és nyitottan működik majd, egy decentralizált és a közösség által birtokolt infrastruktúrával.

A Ready Player One Oasisának használatához a történet szerint VR-eszközökre van szüksége a felhasználóknak és a Readyverse esetében sem lesz ez másként, mivel a metaverzum lényege az immerzív, átfogó összeköttetést kínáló élmény, ami az internet egyfajta háromdimenziós verziójának felel meg. A Cline és Farah által alapított Readyverse Studios a web3, VR-, és AR-technológiák felhasználásával építi meg a dinamikus és interaktív helyszínt, ami a rajongók számára lehetőséget ad a kedvenc történeteik és karaktereik felfedezésére a stúdió bemutatása alapján. A Readyverse Studios nem csak a Warnerrel, hanem más hollywoodi stúdiókkal és cégekkel is együtt dolgozik majd a platform bővítésén, aminek jövőjével kapcsolatban Cline igen optimistán nyilatkozott.

"A jövő gyorsabban megérkezett, mint ahogy elképzeltem."

- mondta el a Ready Player One szerzője - "A Readyverse Studios segítségével lehetőségünk nyílik a Futureverse által évek óta épített forradalmi technológia használatával arra, hogy a metaverzum lehető legjobb verzióját életre keltsük."

Hogy pontosan mikor nyitja meg kapuit az új virtuális világ és mennyire hasonlít majd a regénybeli, illetve filmbeli elődjére, azt még nem lehet tudni, de az biztos, hogy a metaverzumként definiált digitális terek egyre szaporodnak és egyes országokban, például Dél-Koreában a szórakoztatás mellett már más célokra, hivatalos ügyintézésre és oktatásra is használják ezt a fajta platformot, ahol Szöul lakosai avatár formájában intézhetik az adminisztratív ügyeiket, adótanácsadást kaphatnak és tisztségviselők digitális kivetüléseivel beszélhetik meg a panaszaikat vagy foglalhatnak időpontokat az ügyfélszolgálatokra.

(Fotó: Andriy Onufriyenko/Ready Player One)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.