A nagy baleset sem maradt el a világ első jetpack-versenyén 2023 / 07 / 17 / Bobák Áron

A két héttel ezelőtt megrendezett forma-1-es osztrák nagydíj nézői egy igen különleges eseménynek is szemtanúi lehettek, ugyanis a verseny előtt megrendezték a világ első jetpack-versenyét, amelyben három, a Gravity Industries rakétahátizsákját viselő versenyző állt rajthoz az A1-Ringen. Bár arról, hogy az esemény mennyire volt valódi verseny és mennyire bemutató, lehetne vitatkozni, az viszont biztos, hogy ha a pilóták nem is vívtak vérre menő küzdelmet egymással, a nézők így sem maradtak izgalmak nélkül: az egyik pilóta hátizsákja a versenyen kívül elromlott, ennek következtében pedig a viselője a 10-es kanyarban egy igen látványos - de szerencsére nem súlyos - balesetet szenvedett. A Gravity Industries alapítója, Richard Browning egyébként tavaly előtt Magyarországra is elhozta a találmányát, a bemutató után pedig alkalmunk nyílt beszélgetni is vele a jetpackekben rejlő lehetőségekről és a technológia jövőjéről.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.