A nagymama, akit egészben lenyelt egy óriáskígyó

2022 / 10 / 30 / Felkai Ádám
A nagymama, akit egészben lenyelt egy óriáskígyó
A képzelt és valódi rémségek sora végtelen, de az óriáskígyó, amely októberben egyben lenyelt egy 54 éves asszonyt, kiemelkedik ezek közül is.

A kockás piton (Malayopython reticulatus) Délkelet-Ázsiában elterjedt kígyófaj, a kifejlett példányok akár 6,95 méter hosszúságúra is megnőhetnek, de átlagos hosszuk 3-6 méter, amivel ők a világ leghosszabb kígyói és hüllői is. Mindennek ellenére az emberek elleni pitontámadás nem túl gyakori, utoljára ilyen iszonyatos eset Indonéziában történt 2018-ban. Egészen mostanáig. Idén októberben ugyanis egy újabb hajmeresztő esetre került sor.

A helyszín ezúttal is Indonézia, azon belül a Jambi tartomány. Az áldozat pedig egy 54 éves nő, aki nem tért haza a munkából, és a keresésére indult helyiek már csak a maradványait találták meg egy közel 7 méteres kígyó gyomrában – írja az Ati az eseményeket összefoglaló cikkében.

A rémisztő történet október 23-án, vasárnap vette a kezdetét: ekkor az 54 éves Jahrah elment dolgozni a kaucsuk-ültetvényre, ahol gumit csapolt a fákból. Soha többé nem ért viszont haza. A nő férje még aznap éjjel az asszony keresésére indult, de az ültetvényen csak a felesége szandálját, a kését, valamint pár ruháját találta meg – az asszonynak azonban nyoma veszett. A férj és több falubeli ezután a nő keresésére indultak, ám ahogy egyre sötétebb lett, kénytelenek voltak másnap reggelig felfüggeszteni a kutatást. A műveletet hétfőn reggel folytatták, és ekkor a falubeliek egy hatalmas, szokatlanul nagyra duzzadt gyomrú pitonra bukkantak. A feltevések szerint a kígyó valószínűleg megmarta Jahraht, majd a nő köré csavarta magát, hogy megfojtsa őt – borzalmas belegondolni is, de ez a folyamat akár két órán át is eltarthat.

A falubeliek ezután megölték a hatalmas kígyót, és felvágták a hasát. A lenti videó erről az eseményről készült, az igazán brutális részeket viszont szerencsére kitakarták (ennek ellenére, aki nem bírja az erőszakosabb felvételeket, inkább ne nézze meg):

Mint azt a helyi rendőrfőnök megerősítette, a szerencsétlen asszonyt a kígyó gyomrában találták meg. A rendőrfőnök hozzátette azt is, hogy a test nagyrészt sértetlen volt – a kígyó tehát miután végzett vele, egyben nyelte le az áldozatát. Ami igazán aggasztó, hogy még csak nem is ez volt a legnagyobb kígyó, amit a helyiek láttak – beszámolók szerint a környéken 8 méternél hosszabb állatot is észleltek már. Ezek a kígyók egyébként a fákra is képesek felmászni, és onnan lesnek az áldozataikra.

Mint azt a BBC írja az eset kapcsán: a pitonok az áldozatuk egyben nyelik le, mivel az állkapcsaikat olyan rugalmas ínszalagok fogják össze, ami miatt akkorára tudják nyitni a szájuk, amekkora a prédájuk. Ezek a kígyók pedig sokáig bár csak patkányokkal és egyéb kisebb állatokkal táplálkoznak, de amint elérnek egy bizonyos testméretet, onnantól a kisebb prédával már nem vesződnek, mert nem éri meg nekik a szükséges kalória szempontjából. Ekkor térnek át nagyobb élőlényekre: malacokra, sőt akár tehénre is, illetve sajnálatos mód olykor tehát az emberre.

(A cékkhez használt kép illusztráció, azon egy afrikai piton látható, forrása: Flickr/. Ray in Manila


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Olyan folyadékot készítettek a Harvardon, ami newtoni és nemnewtoni módon is viselkedik
Olyan folyadékot készítettek a Harvardon, ami newtoni és nemnewtoni módon is viselkedik
A metafolyadékban apró gömbök vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy a folyadék változtassa a tulajdonságait.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.