A NASA holdjáró-terveket kért az EV gyártóktól
2020 / 02 / 14 / justin.viktor
A NASA holdjáró-terveket kért az EV gyártóktól
justin.viktor
A NASA arra kérte fel a lehetséges ipari partnereket, köztük az elektromos autókat gyártó vállalatokat, hogy küldjenek ötleteket az ügynökségnek egy holdjáró terepjáróról (LTV), amely egy szép napon űrhajósokat szállíthat majd a Hold felszínén.

Holdjáró

A NASA arra kérte fel a lehetséges ipari partnereket, köztük az elektromos autókat (EV) gyártó vállalatokat, hogy küldjenek ötleteket az ügynökségnek egy holdjáró terepjáróról (LTV), amely egy szép napon űrhajósokat szállíthat majd a Hold felszínén. 

„Az iparhoz fordultunk izgalmas megközelítéseket keresve a Földön meglévő rendszerek továbbfejlesztéséhez, - ideértve a rendészeti, katonai vagy szabadidős járműveket is, - melyeket az űrben történő felhasználás céljából módosíthatnánk mobilitási architektúránk javításának érdekében”

- vázolta Steven Clarke helyettes űrkutatási adminisztrátor egy nyilatkozatban.

Az Űrügynökség olyan személygépjárművet keres, amelyekben nincs nyomáskiegyenlítés, vagyis az űrhajósoknak továbbra is viselni kell bennük az űrruhájukat.

"A legnagyobb távolság, melyet a legénység az űrruha viselése közben gyalog megtehet, fél mérföld (~800 méter) körül van"

- mondta Marshall Smith, a NASA emberek részvételével zajló holdkutatási programjainak igazgatója.

"Ha el tudunk helyezni egy rovert a leszállóhely közelében, mielőtt a személyzet megérkezik, akkor az első küldetések tudományos megtérülésének lehetősége exponenciálisan növekszik."

A felhívás a NASA azon törekvéseinek része, hogy az amerikaiak az Artemis programja keretében visszatérhessenek a Holdra. "Azt akarjuk elérni, hogy a holdon száguldó rovereink vonzzák innovációt, és ösztönözzék az elektromos járművek energiatárolásának és kezelésének fejlődését, az autonóm vezetési technológiákat, és a szélsőséges környezeti ellenállás fejlődését" - tette hozzá Smith.

(Forrás: Futurism Képek: Wikimedia, NASA)

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


Új weboldalt készítenél, és saját domain névre is szükséged van?
Próbáld ki az előtelepített WordPresst tartalmazó WP Ready csomagot, ahol csak pár kattintás kell ahhoz, hogy elkezdhesd építeni álmaid weblapját.
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek