A NASA holdjáró-terveket kért az EV gyártóktól

2020 / 02 / 14 / Justin Viktor
A NASA holdjáró-terveket kért az EV gyártóktól
A NASA arra kérte fel a lehetséges ipari partnereket, köztük az elektromos autókat gyártó vállalatokat, hogy küldjenek ötleteket az ügynökségnek egy holdjáró terepjáróról (LTV), amely egy szép napon űrhajósokat szállíthat majd a Hold felszínén.

Holdjáró

A NASA arra kérte fel a lehetséges ipari partnereket, köztük az elektromos autókat (EV) gyártó vállalatokat, hogy küldjenek ötleteket az ügynökségnek egy holdjáró terepjáróról (LTV), amely egy szép napon űrhajósokat szállíthat majd a Hold felszínén. 

„Az iparhoz fordultunk izgalmas megközelítéseket keresve a Földön meglévő rendszerek továbbfejlesztéséhez, - ideértve a rendészeti, katonai vagy szabadidős járműveket is, - melyeket az űrben történő felhasználás céljából módosíthatnánk mobilitási architektúránk javításának érdekében”

- vázolta Steven Clarke helyettes űrkutatási adminisztrátor egy nyilatkozatban.

Az Űrügynökség olyan személygépjárművet keres, amelyekben nincs nyomáskiegyenlítés, vagyis az űrhajósoknak továbbra is viselni kell bennük az űrruhájukat.

"A legnagyobb távolság, melyet a legénység az űrruha viselése közben gyalog megtehet, fél mérföld (~800 méter) körül van"

- mondta Marshall Smith, a NASA emberek részvételével zajló holdkutatási programjainak igazgatója.

"Ha el tudunk helyezni egy rovert a leszállóhely közelében, mielőtt a személyzet megérkezik, akkor az első küldetések tudományos megtérülésének lehetősége exponenciálisan növekszik."

A felhívás a NASA azon törekvéseinek része, hogy az amerikaiak az Artemis programja keretében visszatérhessenek a Holdra. "Azt akarjuk elérni, hogy a holdon száguldó rovereink vonzzák innovációt, és ösztönözzék az elektromos járművek energiatárolásának és kezelésének fejlődését, az autonóm vezetési technológiákat, és a szélsőséges környezeti ellenállás fejlődését" - tette hozzá Smith.

(Forrás: Futurism Képek: Wikimedia, NASA)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egy különös galaxis, ami előrevetíti a Tejútrendszer sorsát
Egy különös galaxis, ami előrevetíti a Tejútrendszer sorsát
A Tejútrendszer össze fog ütközni az Androméda-galaxissal körülbelül 4 milliárd év múlva. Egy galaxis már túlesett ezen a folyamaton és "hamarosan" a két, óriási tömegű fekete lyuk is egybeforr a közepén.
Észak-Korea azt állítja, hogy sikeresen pályára állította az ország első kémműholdját
Észak-Korea azt állítja, hogy sikeresen pályára állította az ország első kémműholdját
Az észak-koreai KCNA állami hírügynökség közölte, hogy a múlt kedden indított Malligyong-1 műhold még aznap sikeresen alacsony Föld körüli pályára állt.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.