A Nemzetközi Űrállomáson ilyet nem is lehetne, a kínain viszont simán: meggyújtottak egy gyertyát – videó 2023 / 09 / 29 / Felkai Ádám

Kínai űrhajósok a Tiangong űrállomás fedélzetén élőben mutattak be egy kísérletet, amely során a mikrogravitációban gyertyát gyújtottak, bemutatva, hogy a lángok miként viselkednek az űrben a Földhöz képest. A "Tiangong osztálytermi" előadássorozat részét képező kísérlet azt mutatta, hogy a lángok az űrben csaknem gömb alakúak a felhajtóerő által vezérelt konvekció hiánya miatt, és így a mikrogravitáció hatására a lángok minden irányba szétszóródnak. Ezzel szemben a bolygónkon a lángok könnycsepp alakúak a légáramlatok miatt. Ez a kísérlet, bár lenyűgöző, valószínűleg lehetetlen lenne a Nemzetközi Űrállomáson a gyúlékony anyagokra és a nyílt lángokra vonatkozó szigorú szabályok miatt. Kiegészítés: bár a videóban bemutatott formában valóban nem fordulhatna elő, ahogy arra a Space.com cikke is rámutat, az ISS asztronautái számos alkalommal kísérleteztek azzal, hogyan viselkednek a lángok mikrogravitációs környezetben, amire egy kifejezetten erre kifejlesztett eszközt (Combustion Integrated Rack) használtak. (Forrás: Space.com)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.