A Samsung bemutatta Neont, a világ első "mesterséges emberét" a CES-en

2020 / 01 / 10 / Justin Viktor
A Samsung bemutatta Neont, a világ első
A CES 2020 kiállításra időzített bemutató az emberi intelligencia virtuális szimulációját ígérte, a Samsung Electronics kísérleti kutatócsoportja egyenesen a világ első mesterséges emberének nevezte a szoftvert, amely tanul, beszélget és szimpatizál, mint bármely egy hétköznapi ember.

A Samsung finoman fogalmazva is ellopta a showt a CES 2020 kiállításon, Neon névre keresztelt projektjével, ami mintha ki szeretné hagyni az elkövetkezendő 50 évnyi fejlődést, és egyenesen 2070-be repítene minket. Talán azt is kimondhatjuk: ígéretekben nem ismernek tréfát.

Homo Virtualicus

A vállalat ajánlásában minden szimulált embert - amely csak a képernyőkön létezik, és nem a való világban - Neonnak hívnának (Vajon honnan származhat ez az újszerű ötlet?), és a Wachowski testvérek Samsung koncepciója az, hogy idővel ezek hiteles személyiségeket fejlesztenek maguknak, melyeket már talán akiknek is hívhatunk, és végül barátságos társakká, jóga oktatókká, TV-bemondókká, és szóvivőkké válnak.

„A neon olyan, mint egy újfajta élet” - mondta Pranav Mistry, a Samsung Technology and Advanced Research Labs (STAR Labs) CEO-ja.

„Több millió faj van a bolygónkon, és reméljük, hogy egy újabbat is hozzáadhatunk. A neonok a barátaink lesznek, munkatársaink és társaink, folyamatosan tanulva, fejlődve és emlékeket képezve interakcióikból."

Mistry kitweetelt egy olyan női példa-neont, amely a néhai Apple-alapító Steve Jobs legjellemzőbb ruháit öltötte magára. A jelentős ígéretek alátámasztására a saját fejlesztés alatt álló, a CORE R3 elnevezésű technológiai platform szolgál, melyben a három R, a Reality (Valóság), Realtime (Valós idejű), és Responsive (Válasz-képes) szavakat jelenti, magyarul tehát talán 3V MAG-nak lehetne hívni, ha lenne értelme a világon mindent lefordítani.

A különösség völgyén túl

A STAR Labs bejelentése szerint neurális hálózatok és más mesterséges intelligencia technológiák felhasználásával a CORE R3-at felruházták az emberek megjelenésével, viselkedésével és interakcióival kapcsolatos információkkal, és így „számítástechnikailag olyan élethű valóságot tudnak létrehozni, mely a valóságtól megkülönböztethetetlen a normál észlelési folyamatok során.” A Samsung a héten személyes demonstrációkat tart a CES 2020 résztvevőinek Las Vegasban.

(Forrás: IrishTimes, TheVerge)


Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
Meztelen képeket generáltak az osztálytársaikról, próbára bocsátották és képzésekre kötelezték a tizenöt fiatalt
A tizenhárom és tizenöt év közti spanyol fiatalok mesterséges intelligenciával készítettek montázsokat.
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
Megfejtették a világ legősibb számítógépének, az antiküthérai szerkezet titkát
A 21. század egyik legérzékenyebb tudományos eszközével kifejlesztett technikák, amelyek a téridő hullámzásait elemzik, új megvilágításba helyezték a legrégebbi ismert analóg számítógép működését.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.