A Samsung következő dobása egy szenzorokkal ellátott, high-tech gyűrű lesz

2024 / 01 / 20 / Bobák Áron
A Samsung következő dobása egy szenzorokkal ellátott, high-tech gyűrű lesz
A Galaxy Ringről egyelőre nem sok konkrétumot árultak el, de funkcionalitásában feltehetőleg elég közel fog állni az Oura okosgyűrűjéhez, amely tulajdonképpen egy leegyszerűsített okosórának felel meg.

Ahogy korábban már írtunk róla, a Samsung szerdán mutatta be az új csúcskategóriás telefonjait, amelyek a mesterséges intelligencia széleskörű integrációjának köszönhetően számos olyan érdekes funkcióval rendelkeznek, amiket okostelefonokban korábban még nemigen láttunk. A dél-koreai vállalatnak viszont nem ez volt az egyetlen izgalmas bejelentése, hiszen a bemutató végén levetítettek egy félperces videót, amelyen először tűnt fel a Galaxy Ring, amiről mindeddig csak pletykákat lehetett hallani.

Sokat mondjuk most sem tudtunk meg az okosgyűrűről, de a The Verge-nek annyit azért sikerült kiderítenie a Samsung szóvivőjétől, hogy a “fejlett szenzortechnológiával” ellátott gyűrű elsősorban egészségügyi valamint fitnesz-funkciókkal fog rendelkezni, más forrásokból pedig már azt is tudni lehet, hogy a készülék még idén megérkezik a boltok polcaira. Ez a hazai felhasználóknak mindenképpen jó hír, hiszen bár okosgyűrűk már eddig is léteztek, ezeket olyan kisebb cégek készítik, akik nem feltétlenül sietnek a magyar piacon is megjelenni, ezzel szemben a Samsungnál eddig nem volt jellemző, hogy a termékeik terjesztését földrajzilag korlátozzák.

Feltételezhető, hogy a Galaxy Ring funkcionalitásában leginkább az Oura okosgyűrűjére fog emlékeztetni, amelynek eddig már három generációja is megjelent, és leginkább úgy lehetne leírni, mint egy nagyon leegyszerűsített okosórát. Az Oura Ring infravörös valamint piros és zöld LED-fényt sugároz a felhasználó bőrébe, amellyel képes mérni a véroxigén-szintet, a pulzust, a légzésszámot, a szívfrekvencia-variabilitást valamint a testhőmérsékletet is, emellett pedig rendelkezik egy gyorsulásmérővel is, ami alapján a mozgásunkat és a lépésszámunkat is képes követni. A gyűrű egyik legnagyobb előnye, hogy miközben elviekben ugyanolyan pontos képet ad az alvás minőségéről, mint egy okosóra, a viselése sokkal kevésbé zavaró, de a funkcióinak köszönhetően akár sporttevékenységeknél is kiválthatja az órákat és fitneszkarkötőket.

A Galaxy Ring áráról egyelőre semmit nem lehet tudni, de az Oura Ringből kiindulva valószínűleg nem lesz olcsó, hiszen utóbbi a gyártó honlapjáról 329 euróért (kb. 125 ezer forintért) rendelhető meg, ami mellé egy havi előfizetésre is szükség van, ha szeretnénk kihasználni a gyűrű teljes funkcionalitását.

A tavalyinál sokkal olcsóbban érkezik a hazai boltokba a Samsung mesterséges intelligenciával felturbózott csúcstelefonja A Galaxy S24-széria helyettünk jegyzetel, fordít és fogalmazza meg az üzeneteket, ráadásul Magyarországon mintegy 40 ezer forinttal olcsóbb is lesz, mint az S23.


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.