A Samsung nem csak a környezetre, a macskákra is gondol

2020 / 04 / 17 / Felkai Ádám
A Samsung nem csak a környezetre, a macskákra is gondol
A Samsung Electronics igyekszik kímélni a környezetet, amit most a csomagolás kreatív újragondolásával kívánnak elérni.

Az elképzelés a Samsung Lifestyle TV termékeit érinti, egész pontosan a The Serif, a The Frame és a The Sero sorozatokat. Még pontosabban: ezen termékcsaládok csomagolását. Ez a csomagolás ugyanis mostantól környezetbarát hullámpapírból készül – mindenképp szép dolog, ám ha csak ennyiről lenne szó, az nem érdemelne egy cikket.

A Samsung az említett csomagolástól ugyanis nem csak azt várja, hogy kipipálhassa a környezetbarát címkét a bemutatóoldalon, hanem kreatív újrafelhasználásra is buzdítja a vásárlóit.

A dolog nyitja (szó szerint), hogy a hullámpapírba különböző lyukmintákat fúrtak, aminek köszönhetően a dobozokat felvághatjuk, és különféle tárgyakká formálhatjuk át őket. Például egy asztalkává, vagy ha éppen a világ legnagyszerűbb élőlényével egy (vagy több) macskával osztjuk meg az életterünk, akkor akár cicaházzá is. (Természetesen más, kisebb állat is ellakhat ott, cicát csak azért mondtam, mert jómagam macskapárti vagyok.)

A dobozon található QR kód beolvasása után elérhetünk egy használati útmutatót, amely segítségével az említett tárgyakat (és másokat) összelegózhatunk a csomagolásból.

A The Serif tévékészülékek dobozaiból például születhet cicaház, magazin állvány, de akár polc is.

Egyébként az újrahasznosítható csomagolás koncepciójával a Samsung elnyerte a 2020-as CES innovációs díját.

Az új csomagolást pedig egy versennyel indítják útjára, amit a Samsung és a brit életmód magazin, a Dezeen együtt hirdetett meg. A nemzetközi dizájn-vetélkedőn a legegyedibb és legötletesebb felhasználási módjait keresik a dobozoknak – a nyertes formák az útmutatóba is bekerülnek majd.

A verseny már tart, és május 29-én zárul. A győztesnek 10000 dollár üti a markát, a második helyezett 5000 dollárt, míg a harmadik 3000 dollárt vihet haza. A negyedik és ötödik helyezéseket is díjazzák – mindkét versenyző 1000 dollárral lesz gazdagabb.

Akit érdekel a verseny, itt talál további információt.

(Kép: Samsung)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Bár már ma is léteznek “lézerfegyverek”, ezek csak bizonyos légi célpontok hatástalanításához elég erősek. Most azonban megnyílt az út a tényleges lézerfegyverek előtt, amelyek képesek „megolvasztani” a távoli célpontokat.
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.