A sávváltás már prímán megy, a kanyarodásra még gyúrnia kell az önvezető Teslának 2020 / 10 / 25 / Bobák Áron

Elon Musk cége néhány napja aktiválta az elektromos autóiban a "teljes önvezetés" funkciót, ami jelentősen kitágítja az autó önvezető képességeit. Az internetet természetesen azonnal elárasztották az erről készült videók, köztük egy olyan is, amelyben egy több mint félórás kocsikázást nézhetünk végig a kaliforniai Pasadenából Santa Claritába. Bár azt nem látjuk, hogy a sofőr hányszor avatkozik be a vezetésbe, de úgy tűnik, hogy a Tesla magától is elég jól elboldogul: képes önállóan sávot váltani, megállni a pirosnál, bekanyarodni és még a körforgalommal is megbirkózik. Ugyanakkor az is világos, hogy néha elkövet olyan hibákat, amik komoly balesettel is végződhetnének, például amikor kanyarodás közben egyszerűen átmegy egy másik sávba (a videón 2.10-nél). Az is feltűnő, hogy a kocsi a kereszteződéseknél mindig nagyon távol áll meg az előtte levő autótól, habár ez általában nem veszélyes, legfeljebb zavaró. (Borítókép: Getty Images)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.