A sávváltás már prímán megy, a kanyarodásra még gyúrnia kell az önvezető Teslának 2020 / 10 / 25 / Bobák Áron
Elon Musk cége néhány napja aktiválta az elektromos autóiban a "teljes önvezetés" funkciót, ami jelentősen kitágítja az autó önvezető képességeit. Az internetet természetesen azonnal elárasztották az erről készült videók, köztük egy olyan is, amelyben egy több mint félórás kocsikázást nézhetünk végig a kaliforniai Pasadenából Santa Claritába. Bár azt nem látjuk, hogy a sofőr hányszor avatkozik be a vezetésbe, de úgy tűnik, hogy a Tesla magától is elég jól elboldogul: képes önállóan sávot váltani, megállni a pirosnál, bekanyarodni és még a körforgalommal is megbirkózik. Ugyanakkor az is világos, hogy néha elkövet olyan hibákat, amik komoly balesettel is végződhetnének, például amikor kanyarodás közben egyszerűen átmegy egy másik sávba (a videón 2.10-nél). Az is feltűnő, hogy a kocsi a kereszteződéseknél mindig nagyon távol áll meg az előtte levő autótól, habár ez általában nem veszélyes, legfeljebb zavaró. (Borítókép: Getty Images)
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.