A sofőr elájult, de a rendőröknek megállt az önvezető Tesla: videó 2021 / 09 / 19 / Felkai Ádám

Mostanság elég sok a vita a Tesla önvezető szoftvere körül, ráadásul mi is nemrég írtunk arról, hogy az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) is vizsgálatot indított, miután a cég autói elmúlt években többször az úton parkoló rendőrökbe, mentőkbe, tűzoltókba csapódtak, mikor a vezetéssegítő rendszereket használták. Habár ezek a rendszerek a Tesla szerint sem helyettesítik a sofőrt, azért egyre többször fordul elő, hogy a sofőrök nem csak vezetéstámogatásra használják ezeket, de akár szundítanak egyet, miközben a kocsi magától falja a kilométereket. Máskor viszont ez a rendszer akár életet is menthet, mint történt az tavaly augusztusban Norvégiában egy részeg sofőr esetén. Most is valami hasonló történt Kaliforniában, mikor egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy a felesége előtte egy haladt egy Teslában, elájult, és a kocsi önvezető módban haladt. A kaliforniai autópálya-rendőrség (California Highway Patrol/CHP) a hívást követően járőrkocsikat küldött a helyszínre, és az egyik rendőrautó megelőzte a Teslát, ami végül érzékelhette az akadályt, és szépen, engedelmesen meg is állt. Mivel felmerült a gyanú, hogy a kocsit vezető sofőr ismeretlen szer befolyásoltsága alatt állt, a rendőrök letartóztatták őt. Ezúttal tehát a kocsi nem csak felismerte a rendőrautót, de nagy valószínűséggel meg is mentette a feltehetően bódult vezetője életét. (ABC7)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
Ha bejön, akkor pickup-nagyhatalom lehet a cégből, ami Amerikában egyenlő a sikerrel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.