A sofőr elájult, de a rendőröknek megállt az önvezető Tesla: videó 2021 / 09 / 19 / Felkai Ádám

Mostanság elég sok a vita a Tesla önvezető szoftvere körül, ráadásul mi is nemrég írtunk arról, hogy az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hatóság (NHTSA) is vizsgálatot indított, miután a cég autói elmúlt években többször az úton parkoló rendőrökbe, mentőkbe, tűzoltókba csapódtak, mikor a vezetéssegítő rendszereket használták. Habár ezek a rendszerek a Tesla szerint sem helyettesítik a sofőrt, azért egyre többször fordul elő, hogy a sofőrök nem csak vezetéstámogatásra használják ezeket, de akár szundítanak egyet, miközben a kocsi magától falja a kilométereket. Máskor viszont ez a rendszer akár életet is menthet, mint történt az tavaly augusztusban Norvégiában egy részeg sofőr esetén. Most is valami hasonló történt Kaliforniában, mikor egy férfi értesítette a rendőrséget, hogy a felesége előtte egy haladt egy Teslában, elájult, és a kocsi önvezető módban haladt. A kaliforniai autópálya-rendőrség (California Highway Patrol/CHP) a hívást követően járőrkocsikat küldött a helyszínre, és az egyik rendőrautó megelőzte a Teslát, ami végül érzékelhette az akadályt, és szépen, engedelmesen meg is állt. Mivel felmerült a gyanú, hogy a kocsit vezető sofőr ismeretlen szer befolyásoltsága alatt állt, a rendőrök letartóztatták őt. Ezúttal tehát a kocsi nem csak felismerte a rendőrautót, de nagy valószínűséggel meg is mentette a feltehetően bódult vezetője életét. (ABC7)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.