A SpaceX újabb 22 Starlink műholdat bocsátott alacsony Föld körüli pályára 2023 / 07 / 24 / Bodnár Barna

A Falcon 9 hordozórakéta első szakasza 8 és fél perccel a floridai Cape Canaveralból történő indítás után tért vissza a Földre, a felső fokozatának pedig 65 percbe telt, hogy elérje az alacsony Föld körüli pályát (LEO), ahova a 22 Starlink műholdat vitte. A videón látható művelet mondhatni, már rutinból megy a SpaceX-nek, a vállalat ugyanis csak ebben a hónapban már ötször hajtott végre hasonlót, vagyis a műholdas internet szolgáltatáshoz szükséges eszközök pályára állítását. Így már összesen 4850 Starlink műhold üzemel az alacsony Föld körüli pályán, azonban ez a szám is jócskán növekedni fog, a SpaceX ugyanis 12 ezer eszköz telepítésére kapott engedélyt, ezen kívül további 30 ezer darabra igényelt jogosultságot. Bár a Starlinket a vállalat a világ infrastruktúra nélküli, rászoruló országai, területei számára tervezte, a SpaceX szolgáltatása már nem csak ezeken a helyeken elérhető. A Starlink jelenleg mintegy 1 millió előfizetővel rendelkezik a világ 54 országában. (Borítókép: SpaceX)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Működött egy
Működött egy "gyógyszergyár" az űrben – az USA most nem engedi visszatérni a Földre
A történelem első űrgyárában a HIV kezelésére szolgáló gyógyszert hoztak létre – az amerikai hatóságok azonban nem engedélyezik a landolást.
Ha letérítik a pályájáról a Földet veszélyeztető aszteroidát, ez lesz hozzá az első lépés
Ha letérítik a pályájáról a Földet veszélyeztető aszteroidát, ez lesz hozzá az első lépés
A Bennu aszteroida relatíve esélyesen becsapódhat a Földbe – ha ez megtörténne, az 22 atombomba robbanásával érne fel. A NASA nem kockáztat, így az is felmerült, hogy letérítik az égitestet a jelenlegi, ütközésveszélyes pályáról.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.