A Starship eddigi útja nem volt akadálytalan, de újabb mérföldkőhöz érkezett 2023 / 04 / 20 / Bobák Zsófia

A SpaceX Starship rakétájának hétfői tesztjét az utolsó pillanatban elhalasztották, de a cég Twitteren megosztott bejegyzése szerint azon dolgoznak, hogy a ma, április 20-án újból megpróbálják elindítani az űrhajót orbitális tesztjére. A space.com leírása alapján erre magyar idő szerint 15 óra 28 perckor kerülhet sor és ettől kezdve körülbelül egy óra áll rendelkezésre az indításhoz, de, tekintve a hétfői váratlan akadályokat, egyelőre még nem biztos, hogy valóban levegőbe emelkedik a mai napon a Starship. A SpaceX a mérföldkőnek számító teszt alkalmából rövid összeállítást készített a rakéta eddigi rögös útjáról, amelynek során nem egy robbanást, de egyúttal számtalan sikeres pillanatot és landolást is láthatunk. (Fotó: SpaceX)
Félnünk kell a mesterséges intelligenciától?
A mesterséges intelligencia rendszerekre alapozott gépek egyre több emberi munkakörben tudnak jól teljesíteni - vajon hogyan lehet szabályozni a rendszert, hogy ne egy disztópikus világba vezessen?
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.