A Starship egy nap a Marsra szállít majd utasokat, egy animáción már láthatjuk is, hogyan

2023 / 04 / 11 / Bobák Zsófia
A Starship egy nap a Marsra szállít majd utasokat, egy animáción már láthatjuk is, hogyan
A SpaceX Starship űrhajója a Földről indulva egy alacsony Föld körüli pályán várakozó űrhajóból tankol, majd folytatja útját egyenesen a Marsra, ahol az asztronauták már egy marsi városba léphetnek.

Elon Musk tervei szerint a Starshipet, amelynek orbitális tesztjére hamarosan sor kerül, előbb-utóbb Marsra induló űrhajósok/telepesek szállítására lehet majd használni, bár a tervek általában ambiciózusabb határidőkkel készülnek, mint amikorra aztán a valóságban sikerül megvalósítani őket. Az emberes marsraszállás előtt sok fontos állomás következik még: a huszonegyedik század első holdraszállása, a Gateway és egyéb űrbeli állomások kiépítése és a marsi telepek kialakítása, amelyeket valószínűleg robotok fognak létrehozni az emberek érkezése előtt. A holdprogramok megvalósítása, az űrállomások tervezése és a Starship fejlesztése azonban folyamatosan zajlik és a Marsra való utazás terve, bármilyen távolinak tűnik is, továbbra sem került le az asztalról, a SpaceX pedig egy animációt is készített annak bemutatására, hogyan jutnak majd el az űrhajósok a bolygóra a Starship, pontosabban Starshipek segítségével.

A SpaceX leírása szerint az űrhajót alacsony Föld körüli pályán egy másik űrhajó várja majd, amely tankerként szolgál, így kevesebb üzemanyaggal lehet elindulni a Földről, a Marsra érkezve pedig 7,5 km/s-os sebességgel lép be a bolygó légkörébe, de az űrhajó hőpajzsát úgy alakították ki, hogy ezt a megpróbáltatást akár több alkalommal is el tudja viselni. A tartósabb emberi jelenlét megalapozása után a Starshipek rendszeresen szállíthatnak majd utasokat a Marsra: ahogy az a videóban is látható, több leszállóhely is fogadja majd az érkezőket.

(Fotó: SpaceX)


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Elképesztő felvétel a legtávolabbi Einstein-gyűrűről
Elképesztő felvétel a legtávolabbi Einstein-gyűrűről
A Hubble Űrteleszkóp lenyűgöző fotót készített a valaha talált egyik legtávolabbi Einstein-gyűrűről. Ennek a jelentősége abban áll, hogy remekül szemlélteti a tömegnek a téridőre gyakorolt tényleges hatását.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.