A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták

2020 / 10 / 30 / Justin Viktor
A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták
A nemzetközi helyzet mostanában sajnos éppen úgy fokozódik, ahogy jó harminc éve megtapasztalhattuk, így nem csoda, ha a jobb sorsra érdemes űrkutatás sem úszhatja meg a militarizálódást. Majd minden jelentősebb hatalomnak van saját katonai űrprogramja. De vajon mi történne, ha egy fegyveres konfliktus a világűrre is eszkalálódna?

X-szárnyú, Tie-vadász

Természetesen semmi olyasmi nem történne, mint amit a Star Wars-ban láttunk, bár a katonai űrjárművek fejlesztése rendületlenül halad, számolt be róla az Ars Technica. Egy új jelentés, melyet az Aerospace Corporation jegyez, az űrcsatákat lassú, megfontolt, és nehézkes eseménysoroknak festi le.

A jelentés szerint a legfőbb kihívás az, hogy az űrműveleteket jó előre meg kell tervezni. És ha egy műholdat már Föld körüli pályára állítottak, az nem képes komolyabban manőverezni, mint mondjuk egy vadászgép. Ez nagyban csökkenti bármely spontán összecsapás valószínűségét.

Csak nyugisan

"Az űrben minden konfliktus sokkal lassabb és megfontoltabb lesz, mint a Csillagok háborújában" - mondta Rebecca Reesman, a jelentés szerzője, az Aerospace Corp projektmérnöke. "Minden egyszerűen sokkal több hosszú távú gondolkodást és stratégiai eszközöket igényel." De ne kerülgessük a forró kását, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy konkrétan mégis mi történhet egy űrösszecsapás során?

Az űrharc legvalószínűbb formájában egy műholdat egyszerűen egy ellenséges műhold pályájára állíthatnak, hogy belecsapódva megsemmisítse azt.

De még ha ez meg is valósulna a megsemmisített műhold kiszámíthatatlan és veszélyes űrhulladék-záport eredményezne, ami mindenki számára veszélyesebbé tenné a helyzetet.

(Kép: Pixabay)


 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A most felfedezett fekete lyuk nem csak jóval nagyobb az eddig ismert legnagyobb tömegű lyuknál, a Cygnus X-1-nél, de csillagászati léptékben a Földhöz is nagyon közel helyezkedik el.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.