A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták

2020 / 10 / 30 / Justin Viktor
A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták
A nemzetközi helyzet mostanában sajnos éppen úgy fokozódik, ahogy jó harminc éve megtapasztalhattuk, így nem csoda, ha a jobb sorsra érdemes űrkutatás sem úszhatja meg a militarizálódást. Majd minden jelentősebb hatalomnak van saját katonai űrprogramja. De vajon mi történne, ha egy fegyveres konfliktus a világűrre is eszkalálódna?

X-szárnyú, Tie-vadász

Természetesen semmi olyasmi nem történne, mint amit a Star Wars-ban láttunk, bár a katonai űrjárművek fejlesztése rendületlenül halad, számolt be róla az Ars Technica. Egy új jelentés, melyet az Aerospace Corporation jegyez, az űrcsatákat lassú, megfontolt, és nehézkes eseménysoroknak festi le.

A jelentés szerint a legfőbb kihívás az, hogy az űrműveleteket jó előre meg kell tervezni. És ha egy műholdat már Föld körüli pályára állítottak, az nem képes komolyabban manőverezni, mint mondjuk egy vadászgép. Ez nagyban csökkenti bármely spontán összecsapás valószínűségét.

Csak nyugisan

"Az űrben minden konfliktus sokkal lassabb és megfontoltabb lesz, mint a Csillagok háborújában" - mondta Rebecca Reesman, a jelentés szerzője, az Aerospace Corp projektmérnöke. "Minden egyszerűen sokkal több hosszú távú gondolkodást és stratégiai eszközöket igényel." De ne kerülgessük a forró kását, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy konkrétan mégis mi történhet egy űrösszecsapás során?

Az űrharc legvalószínűbb formájában egy műholdat egyszerűen egy ellenséges műhold pályájára állíthatnak, hogy belecsapódva megsemmisítse azt.

De még ha ez meg is valósulna a megsemmisített műhold kiszámíthatatlan és veszélyes űrhulladék-záport eredményezne, ami mindenki számára veszélyesebbé tenné a helyzetet.

(Kép: Pixabay)


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
A mini tengeralattjárók nagyon kicsik lesznek, mindössze 50 centiméter hosszúak és 10 centiméter átmérőjűek, hogy beférjenek a jégolvasztó űrszondába, amely lehetővé teszi, hogy bejussanak a felszín alá az idegen holdon.
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Az OSIRIS-REx 300 millió kilométerről hozta el a Bennu aszteroidáról gyűjtött kőzetmintákat, majd az értékes rakománytól megszabadulva azonnal tovább is indult egy másik kisbolygó felé.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.