A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták
2020 / 10 / 30 / Justin Viktor
A szakértők szerint ilyenek lesznek a valódi űrcsaták
A nemzetközi helyzet mostanában sajnos éppen úgy fokozódik, ahogy jó harminc éve megtapasztalhattuk, így nem csoda, ha a jobb sorsra érdemes űrkutatás sem úszhatja meg a militarizálódást. Majd minden jelentősebb hatalomnak van saját katonai űrprogramja. De vajon mi történne, ha egy fegyveres konfliktus a világűrre is eszkalálódna?

X-szárnyú, Tie-vadász

Természetesen semmi olyasmi nem történne, mint amit a Star Wars-ban láttunk, bár a katonai űrjárművek fejlesztése rendületlenül halad, számolt be róla az Ars Technica. Egy új jelentés, melyet az Aerospace Corporation jegyez, az űrcsatákat lassú, megfontolt, és nehézkes eseménysoroknak festi le.

A jelentés szerint a legfőbb kihívás az, hogy az űrműveleteket jó előre meg kell tervezni. És ha egy műholdat már Föld körüli pályára állítottak, az nem képes komolyabban manőverezni, mint mondjuk egy vadászgép. Ez nagyban csökkenti bármely spontán összecsapás valószínűségét.

Csak nyugisan

"Az űrben minden konfliktus sokkal lassabb és megfontoltabb lesz, mint a Csillagok háborújában" - mondta Rebecca Reesman, a jelentés szerzője, az Aerospace Corp projektmérnöke. "Minden egyszerűen sokkal több hosszú távú gondolkodást és stratégiai eszközöket igényel." De ne kerülgessük a forró kását, hiszen mindenki arra kíváncsi, hogy konkrétan mégis mi történhet egy űrösszecsapás során?

Az űrharc legvalószínűbb formájában egy műholdat egyszerűen egy ellenséges műhold pályájára állíthatnak, hogy belecsapódva megsemmisítse azt.

De még ha ez meg is valósulna a megsemmisített műhold kiszámíthatatlan és veszélyes űrhulladék-záport eredményezne, ami mindenki számára veszélyesebbé tenné a helyzetet.

(Kép: Pixabay)


 


Jól aludni – a legtermészetesebb dolog a világon vagy kifinomult művészet?
Az alvásterapeuta tippjei az alvás higiéniájáról. A fák közötti és a madárházban való alvásról – a legeredetibb alvóhelyekről. És mit csinál valójában egy alvásszakértő sommelier?
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.