A Telegramban lévő csatornákhoz hasonló, új funkció érkezik a Facebookra

2023 / 10 / 19 / Bodnár Barna
A Telegramban lévő csatornákhoz hasonló, új funkció érkezik a Facebookra
Az úgynevezett "közvetítéscsatornák" még tesztfázisban vannak, az új funkció a Meta blogbejegyzése szerint az elkövetkező hetekben lesz elérhető a Facebookon és a Messengeren.

A közvetítéscsatornák leginkább egy nagy csoportos chat-hez hasonlíthatóak, ahova a tartalomgyártó meg tudja hívni oldala követőit, hogy aztán hangjegyzeteket, szavazásokat, szöveges bejegyzéseket, videókat és fényképeket osszon meg velük. Azok, akik például egy híresség rajongói oldalát vagy egy vállalat hivatalos profilját kezelik, közvetlenül az oldalról indíthatnak majd ilyen csatornát, akik pedig egy ilyen közvetítéscsatornához szeretnének csatlakozni, ezt közvetlenül megtehetik bármelyik adott oldalon.

Az Instagramon idén februárban bevezetett, rendkívül népszerűvé váló funkció

a Meta szerint az alkotóknak lehetőséget ad arra, hogy „elmélyítsék” kapcsolatukat a követőikkel, exkluzív ízelítőket, színfalak mögötti pillanatokat osszanak meg velük

a közelgő, hivatalos oldalon közzétett tartalmakkal kapcsolatban, közvetlen visszajelzést kérjenek tőlük szavazások formájában, vagy akár hangjegyzetekben szóljanak hozzájuk. A tartalomgyártók meghívhatnak más alkotókat is a csatornájukra, ahogy azt Mark Zuckerberg tette idén nyáron, amikor Adam Mosserivel, az Instagram vezetőjével együtt beszélt saját közvetítéscsatornáján az új funkcióval elérhető új lehetőségekről.

Az eddigi vélemények alapján a funkciót használó emberek úgy érzik, a közvetítéscsatornák chat-szerű felületükkel „intimebbé” teszik kapcsolatukat az alkotókkal, ugyanakkor a tapasztalat azt mutatja, érdemes figyelni arra, hány csatornához csatlakozunk, főként a csoportokból érkező értesítések mennyisége miatt.

Érdekes, hogy bár rengeteg más, Facebookon és Instagramon is elérhető funkció egy helyen kezelhető, mint például a közvetlen üzenetküldés is, a közvetítéscsatornák a jelek szerint külön működnek majd, legalábbis egyelőre. Az új funkció jelenleg csak korlátozott számú oldal kezelője számára használható a kiválasztott régiókban, és Magyarország egyelőre nincs ezek között, a Meta közleménye szerint azonban az elkövetkező hetekben mindenki számára elérhetővé válnak a közvetítéscsatornák. Az adott oldal kezelője ezután majd közvetlenül a saját felületéről tudja létrehozni a saját közvetítéscsatornáját, és amint az létrejön, illetve az első üzenetet elküldi a csatornán keresztül, az oldal követői kapnak egy értesítést, hogy csatlakozzanak ahhoz. Üzeneteket csak a csatorna létrehozója küldhet, a tagok pedig reagálhatnak az üzenetekre és egyéb közzétett tartalmakra, illetve bármikor elhagyhatják vagy elnémíthatják az adott közvetítéscsatornát.

(Borítókép: Getty Images/NurPhoto)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
Őrület: mindössze negyedóra alatt növesztettek gyémántot
És ehhez sem magas nyomásra, sem kiinduló gyémántmagra nem volt szükség.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.