A Tesla egy hónapra volt a csődtől

2020 / 11 / 04 / Rácz Tamás
A Tesla egy hónapra volt a csődtől
Elon Musk meglepően őszinte választ adott arra a kérdésre, mennyire volt meleg a helyzet a Model 3 gyártásának előkészítése idején a cégnél.

Elon Musk gyakran beszélget a cégei iránt érdeklődőkkel a Twitteren és gyakran ad egy világcég első emberétől szokatlanul egyenes válaszokat kényes kérdésekre is. Mint például tegnap is, amikor megkérdezték tőle, mennyire állt közel a pénzügyi összeomláshoz a Tesla, amikor évekig tartó nehézségekkel küzdött az igazán nagy darabszámú értékesítést meghozó jelenlegi legolcsóbb autótípusuk, a Model 3 gyártásának előkészítésével.

Musk azt mondja, volt olyan pillanat, amikor nagyjából egy hónapra állhattak a csődtől, 2017 és 2019 közepe között pedig a cégnél "gyártási és logisztikai pokol" állapotában zajlott a munka:

A Model 3 gyártósora aztán két év építkezés után végül elkészült, 2019-ben már stabilan termelt, 2020 utolsó negyedévében pedig a gyártás meghaladta a 128 ezer darabot. Az egymilliomodik Tesla Model 3 valamikor jövő tavasz tájékán készülhet el.

Egyébként nem ez volt a legforróbb gazdasági pillanat a cég életében. Szintén Musk mesélte el, hogy 2008. év végén három napra álltak attól, hogy csődöt jelentsenek. Akkor egy karácsonyi ajándék, egy december 24-én megérkezett 40 millió dolláros befektetői tőkeinjekció mentette meg a Teslát, amely mára a világ legértékesebb autóipari vállalata.

Néhány Teslában mától már elérhető a "teljes önvezetés" funkció Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy elkezdik ellátni az autóikat a "full self-driving" szolgáltatás béta verziójával, ami szerinte "kvantumugrás" lesz ahhoz képest, amit a kocsik eddig tudtak.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.