A Tesla egy hónapra volt a csődtől

2020 / 11 / 04 / Rácz Tamás
A Tesla egy hónapra volt a csődtől
Elon Musk meglepően őszinte választ adott arra a kérdésre, mennyire volt meleg a helyzet a Model 3 gyártásának előkészítése idején a cégnél.

Elon Musk gyakran beszélget a cégei iránt érdeklődőkkel a Twitteren és gyakran ad egy világcég első emberétől szokatlanul egyenes válaszokat kényes kérdésekre is. Mint például tegnap is, amikor megkérdezték tőle, mennyire állt közel a pénzügyi összeomláshoz a Tesla, amikor évekig tartó nehézségekkel küzdött az igazán nagy darabszámú értékesítést meghozó jelenlegi legolcsóbb autótípusuk, a Model 3 gyártásának előkészítésével.

Musk azt mondja, volt olyan pillanat, amikor nagyjából egy hónapra állhattak a csődtől, 2017 és 2019 közepe között pedig a cégnél "gyártási és logisztikai pokol" állapotában zajlott a munka:

A Model 3 gyártósora aztán két év építkezés után végül elkészült, 2019-ben már stabilan termelt, 2020 utolsó negyedévében pedig a gyártás meghaladta a 128 ezer darabot. Az egymilliomodik Tesla Model 3 valamikor jövő tavasz tájékán készülhet el.

Egyébként nem ez volt a legforróbb gazdasági pillanat a cég életében. Szintén Musk mesélte el, hogy 2008. év végén három napra álltak attól, hogy csődöt jelentsenek. Akkor egy karácsonyi ajándék, egy december 24-én megérkezett 40 millió dolláros befektetői tőkeinjekció mentette meg a Teslát, amely mára a világ legértékesebb autóipari vállalata.

Néhány Teslában mától már elérhető a "teljes önvezetés" funkció Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy elkezdik ellátni az autóikat a "full self-driving" szolgáltatás béta verziójával, ami szerinte "kvantumugrás" lesz ahhoz képest, amit a kocsik eddig tudtak.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Másfél évszázad után megszűnik az egyik legrégebbi tudományos folyóirat
Charles Darwin felfedezéseiről újdonságként számolhatott be a Popular Science a tizenkilencedik század végén.
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Mi történik a világban és az Univerzumban egyetlen másodperc leforgása alatt?
Egy másodperc egy szemvillanás – mégis ezen idő alatt is elképesztő mértékben történnek dolgok – velünk emberekkel, és odafent a Kozmoszban.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.