A Tesla külön kínai adatközpontot épít, nehogy a Kínában futó autóik által gyűjtött infók kikerüljenek az országból

2021 / 05 / 26 / Rácz Tamás
A Tesla külön kínai adatközpontot épít, nehogy a Kínában futó autóik által gyűjtött infók kikerüljenek az országból
A Tesla a legnagyobb helyi közösségi oldalon nyugtatta meg Kínát: az autóik által rögzített adatokat nem viszi ki az országból.

Kínában nemrég az ország hadserege kifejezte aggodalmát, hogy a Tesla esetleg őket akarja megfigyelni autói beépített kameráival. A Teslák valóban folyamatos online kapcsolatban állnak a cég központi szervereivel. A cégnek elsősorban azért van szüksége sok, a kocsik által gyűjtött adatra, hogy tökéletesíthesse vezetéstámogató rendszereit és egyre közelebb kerülhessen az önvezető autózás, a ténylegesen saját magukat vezető autók megvalósításához. (Amelyek minden ellenkező híresztelés ellenére ma még nem léteznek, a Teslánál sem!)

A kínai piac kell a Teslának, a kínai állam jóindulatát is szeretnék megőrizni, de az adatgyűjtésről sem akarnak lemondani. Ezt a gordiuszi csomót végül úgy vágja át az amerikai autógyártó, hogy létrehoz egy kínai adatközpontot. A cég egy Weibo-posztban nyugtatta meg Kínát: ami Kínában történik és a Teslák felveszik, az Kínában is marad!

(Automotive News)

Ez is érdekelhet:

Újra megépítik a Titanicot Kínában Az eredeti Titanicot fémevő baktériumok pusztíthatják el nemsokára, de már készül az új verzió. A teljes méretű replikát nem fenyegeti majd a süllyedés veszélye, mivel sosem fog útra kelni.
Kényszermunkával készülhetnek az Apple termékei Kínában Egy riport szerint fogvatartott ujgurok dolgoznak a készülékek egyes alkatrészein.
Kína az egész fejlett világnál több üvegházhatású gázt bocsát ki egy új jelentés szerint A klímaváltozás az átlagos időjárási minták bármely hosszú távú változása, akár globálisan, akár regionális szinten. A szigorúan vett definíció szerinti változás sokszor bekövetkezett már a Föld történetében, a mai változásokat azonban az emberi tevékenység okozza, és minden sokkal gyorsabban történik mint a múltban.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.