A kínai hadsereg attól fél, hogy a Tesla az autók kameráival őket figyeli

2021 / 03 / 21 / Rácz Tamás
A kínai hadsereg attól fél, hogy a Tesla az autók kameráival őket figyeli
A Tesla autói nem parkolhatnak katonai intézmények területén vagy katonai lakóövezetekben, mert a honvédelmi minisztérium tart a kocsik kameráitól.

A Teslákon semmivel sincs több kamera vagy egyéb érzékelő, mint a hasonló tudású többi autón. A kínai hadügyminisztérium mégis hozott egy nyilvánosságra került belső rendelkezést, mely szerint az amerikai villanyautó-gyártó járműveivel nem szabad katonai objektumok közelében vagy katonai lakótelepeken parkolni.

A kissé paranoid döntés hátterében az állhat, hogy a Tesla bevallottan központilag is kezeli az online begyűjtött kamerafelvételeket az önvezető funkciók fejlesztéséhez. A Tesla a belső kamera képeit is rögzítheti, mivel a cég központilag szervezett autómegosztó szolgáltatást tervez indítani, melyben a belső kamera felvételeit arra használják majd, hogy esetleges káresemények után vissza lehessen nézni, mit műveltek az idegen sofőrök a kocsiban.

A Tesla azt állítja, a kínai piacon eladott autóik nincsenek benne az önvezető funkciók jelenleg futó széleskörű, központilag monitorozott, ahogy a cégnél fogalmaznak, "béta-tesztelésében". Elon Musk is reagált már a hírre. Mint mondja, ha a Teslák valóban kémkedéssel foglalkoznának Kínában, az állam azonnal leállítaná kinti működésüket.

További cikkek a témában:

A Tesla is elismeri, hogy a "teljes önvezetés" nevű funkció valójában csak kettes szintű önvezetést takar A "Teljes Önvezetés" nem annyira teljes, mint ahogy a neve sugallja.

Jön az elektromos és az önvezető Volkswagen Transporter, még ha nem is ez lesz a neve A Volkswagen elektromos furgonja és kisbusza jövőre érkezik, az önvezető változatot 2025-re ígéri a cég.

Németországban már fejlesztik az utat, ami menet közben tölti az elektromos kamionokat A jövő autópályái alatt indukciós tekercsek generálják az áramot, a jövő kamionsofőrjei pedig diplomás értelmiségiek lesznek és távmunkában dolgoznak.

 


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.