A Tesla önvezető autója megmérkőzött a világ egyik legnehezebb utcájával 2020 / 12 / 21 / Bobák Áron

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a San Franciscó-i Lombard Street a világ leghíresebb utcája, aminek a Hyde Street és a Leavenworth Street közé eső szakaszát még azok is ismerik, akik sohasem jártak az Egyesült Államokban. A vörös téglákkal kirakott, jellegzetesen kacskaringós utca 16%-os emelkedője még a képzett sofőröket is próbára teszi, így egy youtube-ernek az az ötlete támadt, hogy kipróbálja, mit kezd az utcával a Tesla “teljes önvezetés” funkcióval ellátott autója. Tegyük hozzá, hogy az önvezetés valódi nehézségei nem itt kezdődnek, fejlesztői szempontból a kanyargós utcánál sokkal nagyobb kihívást okoz, hogy az autót felkészítsék a rendhagyó, váratlan helyzetekre is, vagy például arra, hogy táblák és útburkolati jelek hiányában is képes legyen a közlekedési szabályoknak megfelelően közlekedni.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.