A Tinder készített egy játékot a világvégéről, de inkább mégsem most jelentetik meg

2020 / 03 / 13 / Felkai Ádám
A Tinder készített egy játékot a világvégéről, de inkább mégsem most jelentetik meg
Bár a videojátékok kiadói kevésbé háklisak az érzékeny témákra, mint – teszem azt – a filmforgalmazók, és boldogan dobnak piacra háború idején háborús játékot, és a zombivírusról szóló Resident Evil 3 újragondolás kapcsán sincs szó arról, hogy a Capcom elhalasztaná annak április elejei premierjét.

Nem így viszont a Tinder, amely cég most dobta volna piacra a randizós videojátékát, a Swipe Night-ot. A Swipe Night egy kalandjáték, és a sztori szerint éppen egy aszterodia készül becsapódni a bolygónkba.

A Tinder rendkívül röviden nyilatkozott a halasztás okáról:

„Úgy döntöttünk, hogy a hétvégén mégsem hozzuk forgalomba világszinten a Swipe Night sorozatot. Bár nagyon izgatottak voltunk, hogy felhasználóink az Egyesült Államokon kívül is megismerjék ezt az inovatív programot, ám a sorozat apokaliptikus témája miatt, illetve mert a felhasználóink olyan eseményeket tapasztalnak jelenleg, melyek minket sem hagynak hidegen, úgy éreztük, hogy a sorozat megjelentése most a megfelelő szellemben nehéz lenne.”

A Swipe Night széria most tavasszal jelent volna meg Európában és Ázsiában, miután az Egyesült államokban komoly siker volt: a match-eket 26 százalékkal, a beszélgetéseket 12 százalékkal növelte.

A Swipe Night négy epizódból áll, mindegyik epizód körülbelül öt perces. Az interaktív történet leginkább a Telltale (The Walking Dead sorozat, Batman, The Wolf Among Us stb.) játékainak a felépítését követi, tehát szabadon hozhatunk meg a történet alakulását befolyásoló döntéseket. Amennyiben pedig a döntésünk egyezik valaki máséval, az akár match-hez is vezethet.

Mivel a Tinder lényege amúgy is, hogy „közelebb hozza” egymáshoz az embereket, a cég már a múlt héten is figyelmeztetést adott ki arról a felhasználói számára, hogy nem akarják elvenni a jövőben sem senki jókedvét, de most fontosabb, hogy megvédjük magunkat a koronavírustól.

A fentiek fényében talán érthetőbb a vállalat döntése, hiszen nyilván szeretnének minden botrányt elkerülni, és nem akarnak esetleg minimálisan is felelőssé válni a vírus terjedéséért. Más szempontból viszont a videojáték piacon bár nem precedens nélküli egy-egy játék elhalasztása/törlése az adott téma aktuális érzékenysége miatt, ugyanakkor ez a múltban nem volt igaz olyan mértékben a szektorra, mint a mozifilmek esetén.

Kérdés, hogy a Tinder döntése beindít-e egy ilyen folyamatot?

(Kép: Flickr/Santiago Exchange)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
Utánunk gurul a napelem, hogy bárhol energiához jussunk
A robot elkíséri az embert a túrákra és kiválasztja a legoptimálisabb helyet és pozíciót a minél jobb energiatermeléshez.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.