A tökéletes ébresztőórát nem lehet csak úgy lecsapni – le kell előtte vadászni

2022 / 08 / 09 / Felkai Ádám
A tökéletes ébresztőórát nem lehet csak úgy lecsapni – le kell előtte vadászni
A Clocky immár 17 éves találmány, de a furfangos ébresztőszerkezet sikere az okostelefonok világában is töretlen.

A Clocky-t 2005-ben találta fel Gauri Nanda, aki a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) hallgatója volt akkortájt. Nanda a legtöbb diákhoz hasonlóan elég nehezen kecmergett ki az ágyból reggelente, és egy nap, miközben az ébresztőjét bámulta, rájött, hogy ez a szerkezet lényegében változatlan, mióta csak feltalálták – pedig nem feltétlen kellene, hogy ez legyen a helyzet... Így született meg tehát a Clocky, a kereken guruló, ugráló ébresztőóra, amelyet úgy kell levadászni – így aztán nem lehet visszaaludni, mivel ha ez megtörténik, az óra leugrik az éjjeli szekrényről, elkezd körbeszáguldani, miközben hangosan pittyeg. Magyarán a deaktiváláshoz fizikailag ki kell az ágyból kecmeregni.

Az óra a hivatalos weboldal alapján majdnem 1 méter magasra is képes felugrani, miközben a Star Wars filmekből ismerős R2D2-hoz hasonló pittyegést hallat. A szundikálás funkciót akár teljesen ki is kapcsolhatjuk, így az óra eleve ezen a szörnyű (ám effektív) módon ébreszt bárkit. Mivel pedig a kutatások szerint az okostelefonok ébresztői esetén 4-ből 1 ember visszaalszik (mert  túl könnyű lekapcsolni a szundikálást ezeken a készülékeken), ezért a Clocky-nak akár a mai korszakban is juthat hely, legalábbis amíg a telefonok nem növesztenek kerekeket.

Az Amazonon egyébként 4990 globális értékelés alapján 5-ből 4,1 csillagra értékelik a készüléket, de azért akadnak kritikus hangok is. Többen panaszkodnak arról a frissebb vásárlók közül, hogy a szerkezet nem működik megfelelően: nem elég hangos, esetleg egyáltalán nem is gurul.

Források: Amazon, Clocky

(Kép: Clocky)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
A Google geotermikus energiával működteti két adatközpontját is
Ez a Google első geotermikus projektje, amely a cég két, Nevadában lévő adatközpontját látja el tiszta energiával.
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.