A Tron formavilágát idézi a kínai dizájner vasúti síneken is közlekedő elektromos motorja

2022 / 06 / 21 / Palotai Nándor
A Tron formavilágát idézi a kínai dizájner vasúti síneken is közlekedő elektromos motorja
Az alakváltó motorkerékpár sokat segíthet a vasút sínek állapotának ellenőrzésében, a munka végeztével pedig mint stílusos elektromos motor funkcionál.

Rendhagyó, ám annál ötletesebb koncepcióval állt elő a kínai dizájner Heqi Wang: az egyelőre csak makett formájában létező jármű lényegében a réges-régen használt kézihajtányok huszonegyedik századi változata, csak szteroidokon. A szóban forgó járgány ugyanis nem más, mint egy olyan elektromos motor, mely a vasúti síneken való közlekedésre lett kitalálva, ugyanakkor egy rövid átállítást követően akár pillanatokon belül átlehet vele menni autóutakra is – olvasható a Yanko Design oldalán. Wang számára a motorhoz az ötletet a rohamosan növekvő kínai vasúthálózat adta, melynek így a karbantartási igénye is jócskán megnőtt, illetve sajnos valamennyire a balesetek száma is.

Az elektromos motort 101,7 cm magasra, 175,3 cm hosszúra és 64 cm szélesre tervezték, a teste pedig alumínium és magnézium ötvözetéből készülne, továbbá elsőkerékmeghajtással és szúrásálló gumiabroncsokkal szerelnék. Az autóúton való közlekedésből a vasútira való átváltáshoz a motor két oldalán két idom csúszna le, mely a sínbe kapaszkodva támasztaná meg a motort.

(Fotó: Heqi Wang)

Fényeslitkén épül Európa legmodernebb vasúti terminálja A síneket már lefektették és az épületek is elkezdtek kinőni a földből Fényeslitke mellett, így minden adott ahhoz, hogy jövőre megkezdje a működését Európa első 5G-vel működő vasúti terminálja, amely az építői szerint egyedülálló lesz a maga nemében.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
A Tesla sorsa múlhat a most bemutatott Cybertruck fogadtatásán
Ha bejön, akkor pickup-nagyhatalom lehet a cégből, ami Amerikában egyenlő a sikerrel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.