A Tron formavilágát idézi a kínai dizájner vasúti síneken is közlekedő elektromos motorja

2022 / 06 / 21 / Palotai Nándor
A Tron formavilágát idézi a kínai dizájner vasúti síneken is közlekedő elektromos motorja
Az alakváltó motorkerékpár sokat segíthet a vasút sínek állapotának ellenőrzésében, a munka végeztével pedig mint stílusos elektromos motor funkcionál.

Rendhagyó, ám annál ötletesebb koncepcióval állt elő a kínai dizájner Heqi Wang: az egyelőre csak makett formájában létező jármű lényegében a réges-régen használt kézihajtányok huszonegyedik századi változata, csak szteroidokon. A szóban forgó járgány ugyanis nem más, mint egy olyan elektromos motor, mely a vasúti síneken való közlekedésre lett kitalálva, ugyanakkor egy rövid átállítást követően akár pillanatokon belül átlehet vele menni autóutakra is – olvasható a Yanko Design oldalán. Wang számára a motorhoz az ötletet a rohamosan növekvő kínai vasúthálózat adta, melynek így a karbantartási igénye is jócskán megnőtt, illetve sajnos valamennyire a balesetek száma is.

Az elektromos motort 101,7 cm magasra, 175,3 cm hosszúra és 64 cm szélesre tervezték, a teste pedig alumínium és magnézium ötvözetéből készülne, továbbá elsőkerékmeghajtással és szúrásálló gumiabroncsokkal szerelnék. Az autóúton való közlekedésből a vasútira való átváltáshoz a motor két oldalán két idom csúszna le, mely a sínbe kapaszkodva támasztaná meg a motort.

(Fotó: Heqi Wang)

Fényeslitkén épül Európa legmodernebb vasúti terminálja A síneket már lefektették és az épületek is elkezdtek kinőni a földből Fényeslitke mellett, így minden adott ahhoz, hogy jövőre megkezdje a működését Európa első 5G-vel működő vasúti terminálja, amely az építői szerint egyedülálló lesz a maga nemében.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.