A valódi repülő autó elődje megtette első nyilvános útját a levegőben 2022 / 10 / 12 / Bobák Zsófia

Az Xpeng AeroHT céget mindössze két évvel ezelőtt vásárolta fel az Xpeng autógyártó cég, a "kínai Tesla", ami elektromos járművek építésén dolgozik, de az egyesítés idején a cég által készített repülő autók fejlesztése már magas szinten állt, 2021 áprilisában pedig el is kezdték a levegőben tesztelni azt a kétüléses prototípust, az X2-t, aminek első nyilvánosság előtt tartott demonstrációjára most került sor Dubajban. Az X2 a vállalat ötödik generációs gépe, aminek majdani utódja, a hatodik generációs repülő autó már valódi autóként és egyben repülőgépként is tud majd funkcionálni automata vagy sofőr által vezetett formában is. A két mód (autó és repülő) közti váltás során a jármű oldalából kinyíló karok, a végükön propellerekkel, biztosítják a levegőbe emelkedést. Az X2 könnyű, szénszálas szerkezete csak 560 kilogrammos, ami segíti a felszállást, de ennek a prototípusnak a kialakítása azt még nem teszi lehetővé, hogy az utakon is guruljon a jármű. A következő példány azonban már rendes kerekekkel lesz felszerelve és külsejében is sokkal inkább egy valódi autóra hasonlít majd. A cég alapítójának, Csao Tölinek elmondása szerint a tömeggyártásra már 2024-ben sor kerülhet és hamarosan a repülő autók a személyszállítás egyik fő módját jelentik majd, átformálva az emberiség eddigi közlekedési szokásait.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Már repülhet is a fúziós űrhajtómű
Felével növeli meg a tolóerőt ez a régi-új technológia.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.