A valódi repülő autó elődje megtette első nyilvános útját a levegőben 2022 / 10 / 12 / Bobák Zsófia

Az Xpeng AeroHT céget mindössze két évvel ezelőtt vásárolta fel az Xpeng autógyártó cég, a "kínai Tesla", ami elektromos járművek építésén dolgozik, de az egyesítés idején a cég által készített repülő autók fejlesztése már magas szinten állt, 2021 áprilisában pedig el is kezdték a levegőben tesztelni azt a kétüléses prototípust, az X2-t, aminek első nyilvánosság előtt tartott demonstrációjára most került sor Dubajban. Az X2 a vállalat ötödik generációs gépe, aminek majdani utódja, a hatodik generációs repülő autó már valódi autóként és egyben repülőgépként is tud majd funkcionálni automata vagy sofőr által vezetett formában is. A két mód (autó és repülő) közti váltás során a jármű oldalából kinyíló karok, a végükön propellerekkel, biztosítják a levegőbe emelkedést. Az X2 könnyű, szénszálas szerkezete csak 560 kilogrammos, ami segíti a felszállást, de ennek a prototípusnak a kialakítása azt még nem teszi lehetővé, hogy az utakon is guruljon a jármű. A következő példány azonban már rendes kerekekkel lesz felszerelve és külsejében is sokkal inkább egy valódi autóra hasonlít majd. A cég alapítójának, Csao Tölinek elmondása szerint a tömeggyártásra már 2024-ben sor kerülhet és hamarosan a repülő autók a személyszállítás egyik fő módját jelentik majd, átformálva az emberiség eddigi közlekedési szokásait.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.