A világ legélethűbb robotja emberien reagál, ha provokálják 2021 / 12 / 28 / Bobák Zsófia

Az Engineered Arts különlegesen emberszerű mimikára és mozdulatokra képes Ameca nevű robotja már korábban is bemutatta, hogy milyen élethű módon is tud bizonyos érzelmi reakciókat, például meglepetést, rácsodálkozást, örömet kifejezni, a cég legújabb videójából pedig az is kiderül, hogy hogyan viselkedik a gép a különböző interakciókat igénylő helyzetekben. A teszt során a robot orrát igyekezett megérinteni a cég munkatársa, amire Ameca ahhoz hasonlóan reagált, mint ahogy egy ember (vagy legalábbis egy élőlény) is tenné, vagyis az előtte állóra fókuszált és látszólag igyekezett elhárítani a kéz érintését. Az Engineered Arts leírása szerint ezek a mozdulatok időnként még számukra is meglepetést okoznak, az újdonságokat azonban az Amecával kapcsolatban lassan megszokják. A Google Tensorflow gépi tanulási rendszerével és a szokatlanul valósághű arccal ellátott gép képességei a jövőben valószínűleg még fejlődni is fognak, a robotot ugyanis kifejezetten olyan platformnak szánják, amelynek segítségével a legújabb technológiákat és a gép-ember interakciókat tesztelhetik és fejleszthetik.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
Hogy fog kinézni a világ tíz év múlva, mikor a fizikai és virtuális valóság teljesen egybeolvad és a transzmédia eluralkodik?
A Sony bemutatta koncepcióját a világról, ahol a tartalomgyártók speciális XR-szemüvegekben gyűlnek össze és kreálnak képzeletbeli világokat, amelyben a transzmédia történetmesélés teljesen ki tud bontakozni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.