A világ legélethűbb robotja emberien reagál, ha provokálják 2021 / 12 / 28 / Bobák Zsófia

Az Engineered Arts különlegesen emberszerű mimikára és mozdulatokra képes Ameca nevű robotja már korábban is bemutatta, hogy milyen élethű módon is tud bizonyos érzelmi reakciókat, például meglepetést, rácsodálkozást, örömet kifejezni, a cég legújabb videójából pedig az is kiderül, hogy hogyan viselkedik a gép a különböző interakciókat igénylő helyzetekben. A teszt során a robot orrát igyekezett megérinteni a cég munkatársa, amire Ameca ahhoz hasonlóan reagált, mint ahogy egy ember (vagy legalábbis egy élőlény) is tenné, vagyis az előtte állóra fókuszált és látszólag igyekezett elhárítani a kéz érintését. Az Engineered Arts leírása szerint ezek a mozdulatok időnként még számukra is meglepetést okoznak, az újdonságokat azonban az Amecával kapcsolatban lassan megszokják. A Google Tensorflow gépi tanulási rendszerével és a szokatlanul valósághű arccal ellátott gép képességei a jövőben valószínűleg még fejlődni is fognak, a robotot ugyanis kifejezetten olyan platformnak szánják, amelynek segítségével a legújabb technológiákat és a gép-ember interakciókat tesztelhetik és fejleszthetik.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
Ez a sziget majdnem egy hónapig kizárólag víz- és szélenergiából tartotta fent magát
A Kanári-szigetek legkisebbike rekordot állított fel azzal, hogy 28 egymást követő napon keresztül csak szél- és vízenergiát használt.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.