A világ legemberszerűbb robotja bármilyen nyelven tökéletesen fejezi ki magát 2023 / 04 / 13 / Bobák Áron

A brit Engineered Arts által kifejlesztett Amecáról már sokszor írtunk a Rakétán, nem kis részben amiatt, mert a több tucat tolómotorral ellátott robot olyan aprólékos arcmimikával rendelkezik, ami bármilyen más robotnál sokkal emberszerűbbé teszi. A robot a kommunikációhoz és az elmondottakhoz igazodó arckifejezések megtalálásához az OpenAI által fejlesztett GPT-3 nagy nyelvi modellt használja, amit az Engineered Arts mérnökei nemrég a Deepl fordítóprogrammal is kombináltak, így az Ameca immár bármilyen, a Deepl által támogatott nyelven képes szinte hibátlanul kifejezni magát valamint fordítani a nyelvek között, ahogy az a lenti videóban is látható. A robot sajnos magyarul egyelőre nem szólalt meg, azonban japánul, franciául, németül, kínaiul gond nélkül tásalog, sőt, kérésre arra is képes, hogy brit helyett az Egyesült Államokban elterjedt nyelvjárással beszélje az angolt. (IE)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
Az Amazon létrehozta az egymilliárd paraméteres szövegfelolvasó modellt, de nem adja az emberek kezébe
A BASE TTS-t százezer órányi nyilvánosan elérhető beszédfelvételen gyakorlatoztatták és minden eddiginél természetesebb hangot tudnak létrehozni a segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.