A világ legemberszerűbb robotja bármilyen nyelven tökéletesen fejezi ki magát 2023 / 04 / 13 / Bobák Áron

A brit Engineered Arts által kifejlesztett Amecáról már sokszor írtunk a Rakétán, nem kis részben amiatt, mert a több tucat tolómotorral ellátott robot olyan aprólékos arcmimikával rendelkezik, ami bármilyen más robotnál sokkal emberszerűbbé teszi. A robot a kommunikációhoz és az elmondottakhoz igazodó arckifejezések megtalálásához az OpenAI által fejlesztett GPT-3 nagy nyelvi modellt használja, amit az Engineered Arts mérnökei nemrég a Deepl fordítóprogrammal is kombináltak, így az Ameca immár bármilyen, a Deepl által támogatott nyelven képes szinte hibátlanul kifejezni magát valamint fordítani a nyelvek között, ahogy az a lenti videóban is látható. A robot sajnos magyarul egyelőre nem szólalt meg, azonban japánul, franciául, németül, kínaiul gond nélkül tásalog, sőt, kérésre arra is képes, hogy brit helyett az Egyesült Államokban elterjedt nyelvjárással beszélje az angolt. (IE)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Magától feloldódik és eltűnik az agyban a homokszem méretű implantátum
Egészen apró, agyba ültethető érzékelőt fejlesztettek kínai kutatók, ami vezetékek nélkül működik és néhány hét alatt lebomlik a testben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.