A világ legemberszerűbb robotja bármilyen nyelven tökéletesen fejezi ki magát 2023 / 04 / 13 / Bobák Áron

A brit Engineered Arts által kifejlesztett Amecáról már sokszor írtunk a Rakétán, nem kis részben amiatt, mert a több tucat tolómotorral ellátott robot olyan aprólékos arcmimikával rendelkezik, ami bármilyen más robotnál sokkal emberszerűbbé teszi. A robot a kommunikációhoz és az elmondottakhoz igazodó arckifejezések megtalálásához az OpenAI által fejlesztett GPT-3 nagy nyelvi modellt használja, amit az Engineered Arts mérnökei nemrég a Deepl fordítóprogrammal is kombináltak, így az Ameca immár bármilyen, a Deepl által támogatott nyelven képes szinte hibátlanul kifejezni magát valamint fordítani a nyelvek között, ahogy az a lenti videóban is látható. A robot sajnos magyarul egyelőre nem szólalt meg, azonban japánul, franciául, németül, kínaiul gond nélkül tásalog, sőt, kérésre arra is képes, hogy brit helyett az Egyesült Államokban elterjedt nyelvjárással beszélje az angolt. (IE)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.