A Virgin Galactic most egy olyan szuperszonikus utasszállítót tervez, ami a hangsebesség háromszorosával fog repülni

2020 / 08 / 04 / Bobák Áron
A Virgin Galactic most egy olyan szuperszonikus utasszállítót tervez, ami a hangsebesség háromszorosával fog repülni
A Concorde bukása óta egyre-másra jelennek meg hangsebességgel közlekedő utasszállítókról szóló hírek, de a francia szuperszonikus gép által 17 éve hagyott űrt azóta sem töltötte be semmi. A következő próbálkozó a Virgin Galactic, akik már a Rolls-Royce-szal is megegyeztek.

Richard Branson űrutazásra szakosodott cége éppen múlt héten mutatta be, hogy fog kinézni belülről az az űrrepülő, amivel egyszerre hat utast tudnak majd a világűrbe juttatni. A most nyilvánosságra hozott tervük legalább ennyire ambiciózus: bár a szuperszonikus repülő közel sem fogja megközelíteni a világűr határának tartott Kármán-vonalat, így is kétszer olyan magasan fog repülni, mint a hagyományos utasszállítók, nagyjából 18 kilométeres magasságban.

A látvány egész biztosan lenyűgöző lesz, ahogy a sebesség is, hiszen a Virgin Galactic azt ígéri, hogy a Rolls-Royce hajtóművekkel felszerelt repülő sebessége eléri a hangsebesség háromszorosát, vagyis csaknem négyszer olyan gyors lesz, mint a legtöbb mai utasszállító.

A 9-19 személy szállítására alkalmas gép dizájnját állítólag már a NASA is jóváhagyta, a következő lépésben pedig az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Felügyelettel (Federal Aviation Administration, FAA) engedélyét kell megszerezniük, hogy a projekt megvalósulhasson.

(CNBC)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.