A viselhető robotvázak már a lépcsőn is felmennek helyettünk 2021 / 09 / 30 / Bobák Áron

A nagyvállalatok gyáraiban már ma sem ritka látvány az emberi testre erősíthető robotváz, amivel a munkások nehéz dolgokat is könnyedén tudnak megemelni, de a Panasonic egyik leányvállalata most továbbgondolta a technológiában rejlő lehetőségeket. Az Atoun által kifejlesztett Koma 1.5 egy olyan exoszkeleton, ami sík terepen a kerekein gurul, lépcsőhöz érve viszont a kerekei visszahúzódnak, és innentől a lábaival a viselője mozdulatait követi. Az egyelőre csak prototípusként létező robotvázat emellett kamerákkal és mesterséges intelligenciával is ellátták, így automatikusan képes kikerülni az útjába kerülő akadályokat. (New Atlas)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.