Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról

2021 / 01 / 07 / Felkai Ádám
Adathalászok talán kiderítettek pár érdekességet a Nintendo új konzoljáról
A "Switch Pro" a jelenlegi Nintendo Switch izmosabb változata, amelyről már egyre többen pletykálnak. Most egy adathalász jóvoltából talán új részeletek is kiderültek erről a gépről.

A Microsoft és a Sony már kiteregette az új generációs lapjait, hiszen mind a PlayStation 5, mind Series-gépek két változata már piacra került (csak egyelőre viszonylag nehezen beszerezhetőek). Ugyanakkor már egy ideje hallani arról, hogy a Nintendo is előrukkolna a jelenlegi Switch egy erősebb változatával, amelyre Switch Pro-ként, esetleg Switch 2-ként szokás hivatkozni (aztán majd kiderül, hogy tényleg ezek valamelyike lesz-e a neve).

Az információkat egy ismert adathalász, SciresM szerezte meg a Nintendo legutóbbi firmware frissítéséből, és ezek megerősítik a 4K-felbontást és a nagyobb, valószínűleg hosszabb üzemidővel bíró akksit is. Mivel a Switch két módban használható (kézikonzolként, vagy dokkolt formában a tévére kötve), ezért kérdés volt a készülék saját kijelzője. Most úgy látszik, hogy ez egy OLED képernyő lesz, amely 1080p felbontásra lesz képes (ez a mostani gépekben egy 720p felbontású LCD kijelző). SciresM szerint az új készülék kódneve "Aura", és a Switch Lite-hoz (ez a Switch kisebb, és csak kézikonzolként használható verziója) és a 2019-ben kiadott, második generációs Switch-hez hasonlóan Tegra X1+ chipsetet használ majd. A készülék ugyanakkor 4K UHD multimédia támogatást is kap.

Az OLED kijelző előnye nem csak a jobb színszaturáció, de a szélesebb betekintési szög, valamint a hosszabb üzemidő is, mivel kevésbé energiaigényes, mint az LCD kijelző volt. Ráadásul mivel nem melegszik annyira, a hűtés is javulhat. A Nintendo Switch igazi problémája éppen a rövid üzemidő volt, amit tehát ezzel, valamint a jobb akksival ki lehetne javítani.  Egyébként több iparági elemző is arra számít, hogy a Switch kigyúrt változata még idén piacra kerül, ami azt jelentené, hogy a Nintendo az eladásokat tekintve ráverhetne a konkurens Sony-ra és Microsoftra egyaránt.

További cikkek a Rakétán:

4K felbontású Nintendo Switch jöhet 2021-ben A Sony és a Microsoft már ebben a generációban 4K felbontásra váltott a PlayStation Próval és az Xbox One X-szel. A Nintendo pedig úgy tűnik, követné őket.

Melyik konzolt válasszam? – Karácsonyi konzolvásárlási tanácsadó Végre megjelent az új PlayStation és az Xbox – konzolt ajánlani pedig sosem volt még ennyire könnyű. És ennyire nehéz.

Mi ez az egész Animal Crossing őrület? Unatkozik? Barátkozzon mosómedvékkel!


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
Okos súlyzó súly nélkül – különleges otthoni edzést ígér a GymBars PRO
A GymBars Pro a gyártó ígérete szerint egy komplett "hordozható okos konditermet" ad a felhasználók kezébe.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.