Aggasztó felvételek: a biztonsági teszten újra és újra áthajt a Tesla a babakocsin 2022 / 12 / 01 / Felkai Ádám

A The Dawn Project kiemelt biztonságú (mind a működés, mind a feltörhetőség szempontjából) szoftvereket fejleszt – eddig olyan projektekben vettek részt, mint a Boeing 787, a Lockheed Martin által gyártott F–35 vadászrepülőgépek, a Boeing B1-B interkontinentális atombombázó és a NASA Orion kutatójárműve. A projekt, amelyen a vállalat legutóbb dolgozott, a Tesla teljes önvezető üzemmódjának (Full Self-Driving/FSD) a vizsgálata. A teszthez a szoftver legfrissebb verzióját (Tesla Full Self-Driving Beta 10.69.2.2 ) használták, és ezekre a kaliforniai Santa Barbarában került sor 2022 októberében egy parkolóban. A teszt során egy babakocsiban ülő gyermek-próbababát helyeztek a Tesla útjába. Minden egyes menet előtt a sofőr beprogramozta a Teslát, és a videó is jól mutatja, hogy a Full Self-Driving funkció be van kapcsolva. Annak bizonyítására, hogy a gázpedál nem volt lenyomva a teszt során, egy zseblámpát helyeztek el felette. Mivel a program nem észlelt semmilyen akadályt, az autó 48 km/h sebességre gyorsult, és lassítás nélkül nekiütközött a babakocsinak. A Tesla képernyőjén csak egy hibaüzenet jelent meg, amely így szólt: „Nem elérhető a szupertöltés: Adjon hozzá fizetési módot Tesla-fiókjához.” Az egész így olyan, mint valami bizarr tech-horror szkeccs a nyolcvanas évek Robotzsaru című filmjéből. A teljes felvétel itt érhető el. (Forrás: Interesting Engineering, The Dawn Project)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
H71M Hall-hatású tolóhajtómű – igazi áttörés a NASA szökési sebességet elérő ionhajtóműve
Az ionmeghajtás technológiáját eddig kisebb műholdak űrbeli navigálására használták, most azonban a NASA új hajtóművével igazi űrhajók is működtethetőek vele, és elérhető a bolygóközi utazás is.
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.