Aggasztó felvételek: a biztonsági teszten újra és újra áthajt a Tesla a babakocsin 2022 / 12 / 01 / Felkai Ádám

A The Dawn Project kiemelt biztonságú (mind a működés, mind a feltörhetőség szempontjából) szoftvereket fejleszt – eddig olyan projektekben vettek részt, mint a Boeing 787, a Lockheed Martin által gyártott F–35 vadászrepülőgépek, a Boeing B1-B interkontinentális atombombázó és a NASA Orion kutatójárműve. A projekt, amelyen a vállalat legutóbb dolgozott, a Tesla teljes önvezető üzemmódjának (Full Self-Driving/FSD) a vizsgálata. A teszthez a szoftver legfrissebb verzióját (Tesla Full Self-Driving Beta 10.69.2.2 ) használták, és ezekre a kaliforniai Santa Barbarában került sor 2022 októberében egy parkolóban. A teszt során egy babakocsiban ülő gyermek-próbababát helyeztek a Tesla útjába. Minden egyes menet előtt a sofőr beprogramozta a Teslát, és a videó is jól mutatja, hogy a Full Self-Driving funkció be van kapcsolva. Annak bizonyítására, hogy a gázpedál nem volt lenyomva a teszt során, egy zseblámpát helyeztek el felette. Mivel a program nem észlelt semmilyen akadályt, az autó 48 km/h sebességre gyorsult, és lassítás nélkül nekiütközött a babakocsinak. A Tesla képernyőjén csak egy hibaüzenet jelent meg, amely így szólt: „Nem elérhető a szupertöltés: Adjon hozzá fizetési módot Tesla-fiókjához.” Az egész így olyan, mint valami bizarr tech-horror szkeccs a nyolcvanas évek Robotzsaru című filmjéből. A teljes felvétel itt érhető el. (Forrás: Interesting Engineering, The Dawn Project)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Felszerelték a B-2 Spiritet az USA legújabb atombombájával
Remélhetőleg sosem fogják élesben bevetni.
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
“Elképzelhetetlen” veszélyben a kereskedelmi repülőjáratok az egyre hevesebb GPS-támadások miatt
A kereskedelmi járatok a Közel-Kelet felett “elképzelhetetlen” fenyegetéssel szembesülnek újabban: a GPS-rendszert ért, eddig példátlan “spoofing” támadások miatt szeptember óta több tucat esetben hibásodtak meg a navigációs rendszerek. A helyzetet rontja, hogy egyelőre nem lehet pontosan tudni, ki áll a támadások mögött, és ezek elhárítására sincs jelenleg ötlet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.