Akár az óvodások is megmenthetik a szeretteik életét – hívja fel a figyelmet a PTE oktatófilmje 2020 / 10 / 17 / felkai.adam
Az újraélesztés kapcsán az idő a szűk keresztmetszet, ezért fontos, hogy az érintettek közelében minél nagyobb eséllyel akadjon valaki, aki kész és tud is cselekedni. A mostani kisfilm épp arra hívja fel tehát a figyelmet, hogy minél többen elsajátítsák az újraélesztés technikáját. Betlehem József professzor, a PTE rektorhelyettese, a film szakmai lektora hozzátette: kellő ismeret és lélekjelenlét birtokában akár egy óvodás is megmentheti a szerette életét. Magyarországon jelenleg 25 percenként hal meg valaki hirtelen szívhalál következtében. Az elhunytak közül többeket meg lehetne menteni akár, amennyiben újraélesztést az első 3-5 percben megkezdené valaki. Fontos tehát, hogy az emberek ne csak életükben legfeljebb egyszer, a jogosítvány megszerzésekor tanuljanak életmentést, hanem a WHO által is támogatott „Kids save lives" projektben megfogalmazott elvek szerint legkésőbb 12 éves kortól, évente legalább 2 óra időtartamban tanuljon mindenki ilyesmit. (Címlapkép: Pixabay)
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Rakéta az Instagramon is!
Kövesd be, később jól jársz majd!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.