Aki a drónokat szereti, annak jövő héten az Óbudai Egyetemen a helye

2021 / 08 / 27 / Justin Viktor
Aki a drónokat szereti, annak jövő héten az Óbudai Egyetemen a helye
Jön ugyanis a harmadik Légi Térképészeti és Távérzékelési Konferencia, repülőgépekkel, UAV-okkal, azaz autonóm repülő eszközökkel, és még számtalan, a témához kapcsolódó élvonalbeli eszközzel és szoftverrel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Drón-konferencia

Az idén szeptember 2-3-ig tartó konferenciát a Légi Térképészeti és Távérzékelési Egyesület rendezi meg kétévente, és az idei lesz a harmadik alkalom, a helyszín pedig hagyományosan az Óbudai Egyetem. A 2015 szeptemberében bejegyzett egyesület főképp a légi térképészetben érdekelt magánszemélyek és cégek érdekképviseletével foglalkozik, illetve a részben még ma is kialakulóban lévő, fénysebességgel fejlődő UAV szektor jogi szabályozásával.

A pilóta nélküli eszközök teljesen új helyzetet teremtettek mindenki számára, a hobbi felhasználóktól, a technológiát munkavégzésre használó, szolgáltatást nyújtó vagy tudományos célú vállalkozásokig bezárólag. A feladat most a törvényhozókra vár, hogy lekövessék a változásokat, lehetőleg anélkül, hogy a totális tiltás, vagy túlzásba vitt szigor irányítaná a jogalkotást.

Az egyesület a légi fotogrammetria, az aktív és passzív távérzékelés történetének, tárgyi és történeti emlékeinek kutatására, a felmérő közösség kapcsolatrendszerének, kommunikációjának elősegítése érdekében, valamint a szakmai jogi háttér elemzésére, szakmai felügyeleti és jogi segítségnyújtás céljával is végez tevékenységet.

Az idei konferencia elsősorban a precíziós, légi térképészeti repüléseket végző pilótáknak, a szakterületen tevékenységet indító képfeldolgozóknak, kiértékelőknek és vállalkozóknak lehet hasznos.

Az előadások és esettanulmányok bemutatják az UAV és repülőgépes légi felmérések világát, valamint továbbképzési platformot is nyújtanak.

A főbb témák a következők lesznek:

  • Helymeghatározó eszközök elméleti és gyakorlati pontossága
  • Az illesztő pont és ellenőrzőpont mérés módszertana
  • Direkt tájékozás
  • Légi fényképezés, fototechnika
  • Repüléstechnika
  • Milyen az ideális UAV/repülőgép
  • Hogyan építsek jó feldolgozó számítógépet?
  • A fotogrammetria alapjai
  • Hogyan árazzam az ortofotóm, 3D modellem - A légi felmérés gazdasági kérdései

Látható lesz a szakma hazai és nemzetközi történetét bemutató szakkiállítás is, a 105 éves hazai légi térképészet mérföldköveivel, és a szakma legújabb vívmányaival 20 tabló és számos tárgyi eszköz szerepeltetésével, bemutatva az egykori és a legmodernebb módszereket.

(Forrás: ACRSA Kép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Drónvédett Lynxek a Magyar Honvédség kötelékében A Magyar Honvédség nemsokára új gyalogsági harcjárműveket kap, ugyanakkor a drónok szerepe a modern hadviselésben majd minden szárazföldi jármű alkalmazhatóságát átdefiniálja. Valamit tehát lépni kellett.

A drónok már a termőföldek felett dolgoznak, és ez még csak a kezdet A drónok sok mindenben segíthetnek a gazdálkodóknak a termőföldeken például gyorsan követhetik az áradások terjedését, a jégeső okozta károkat vagy akár a növénytakaró egészségéről is nyújthatnak információt.

Madárrajok mozgása ihlette a magyar kutatók drónraj-irányítási áttörését Az ELTE Biológiai Fizika Tanszékének kutatói azt kutatták, hogy a madárrajok miképp oldják meg a látványos, mindenki által jól ismert hihetetlen sebességű együtt-mozgással járó kihívásokat. A megoldás megtalálásával minden eddiginél több drón hasonlóan gyors, harmonikus együttes repülését sikerült koordinálni.


 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
Brazíliában elfogadtak egy jogszabályt, amit teljes egészében a ChatGPT írt
A javaslatot benyújtó tisztviselő csak az után árulta el, hogy a jogszabályt a ChatGPT fogalmazta meg, hogy azt a városi tanács már elfogadta.
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A ChatGPT-t is lenyomja - állítja a Google az új mesterséges intelligenciájáról
A Google szerdán mutatta be a Gemini névre keresztelt nagy nyelvi modelljét, amit azonnal integráltak is a Bard chatbotba.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.