Annyira már az Apple sem bízik a Vision Pro sikerében

2023 / 06 / 16 / Felkai Ádám
Annyira már az Apple sem bízik a Vision Pro sikerében
Az almás cég 1 milliót darabot adott volna el első körben a Vision Pro headsetből – mostanra már “másként gondolja”, és jócskán visszavettek a kezdeti reményeikből.

Nehéz az interneten olyan véleményt találni, amely nagy sikert vizionálna az Apple múlt héten bemutatott, várva-várt termékének a Vision Prónak. Habár aki kipróbálta, mind dicsérte technológiai szempontból, és az eszközbe épített fejlesztések zöme is kiemelkedő, a headset kapcsán mérsékeltebb az izgalom, mint az egy vadiúj Apple termék esetén szokott lenni. Ennek oka több mindenben is kereshető, de a legkiemelkedőbb talán az árcédula: az eszköz 3500 dolláros nyitóára (ami jócskán egymillió forint felett van) még a gazdasági szempontból jobban szabadjára engedett(nek vélt) nyugati polgár esetén is kiváltott némi csuklást.

Az eszköz bevezetésén nem segített a jellemzően a bizarr és disztópikus jelzőkkel illetett reklámfilm sem, ami kombinálva az említett árcédulával számtalan mém forrása is lett. Persze lehet érvelni, hogy ahol mém akad, ott ismertség is, és a termék maga hozza az Apple-től megszokott innovációt és minőséget, de a mostani hírek szerint a fogadtatás az almás cég várakozásait is visszarántotta a szürke rögvalóba, vagy leaglábbis annak a környékére.

Mint az ugyanis kiderült, az Apple kezdetben 1 millió eladott készülékkel számolt, ám a legfrissebb hírek szerint ebből “némileg” visszavettek azóta: mostanra a vállalat már ennek a töredékével, mindössze 150 ezer eladott Vision Próval kalkulál. Az Apple ezt a számot már úgy jellemezte, hogy az eredetihez képest “sokkal megfelelőbb”.

Mindez azt jelenti, hogy a kezdeti tervek szerint a cégnek 3,5 milliárd dollárt hozott volna a készülék, ami természetesen nem maga a profit, hiszen a gyártási költségek nem nyilvánosak. Ám akárhogy is vesszük, az Apple mostanra mindössze 524 millió dolláros bevételre számít.

A hírt közlő Tweaktown cikke szerint az Apple a bemutató után azért módosíthatja a Vision Pro értékesítési célját, mert a vállalat így reagálhat arra a széleskörű véleményre, hogy a Vision Pro egy drága headset, amelyet nem fognak tömegek megvásárolni, pusztán a nagyon magas belépési ár miatt.

(Kép: Apple)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
Kína ezzel a humanoid robottal kívánja megoldani az elöregedő társadalom problémáját
A GR-1 a ChatGPT-hez hasonló kommunikációs rendszerrel rendelkezik majd, hogy hatékonyan tudja ellátni feladatait az idősgondozás, katasztrófavédelem, vagy akár a háztartásvezetés területén.
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
Robotkutyák és drónok csapatai szolgálhatnak a jövő háborúiban
A Ghost Robotics négylábú gépeit tesztelik katonai célú alkalmazásokra - a drónokkal együttműködő gépeket városi környezetben vetnék be.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.