Április 3-án indul a "Hack The Crisis Hungary" egy 48 órás hackathon a koronavírus járvány ellen

2020 / 04 / 01 / Justin Viktor
Április 3-án indul a
A Hack The Crisis Hungary egy online esemény, melynek célja, hogy Magyarország szoftverfejlesztői a virtuális térben találkozva olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket.

A rendezvény Észtországból érkezett el hozzánk, ahol első ízben valósították meg a Hack the Crisis online hackathont és ötletversenyt. A fontosságát és relevanciáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nap alatt több mint 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A szervezők fontos célja az is, hogy megmutassák mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni, ezenkívül a válság közepette is digitális gyorsítópályára rakják az országot. A mindenkinek nyitott esemény nem igényel korábbi hackathon tapasztalatot. Jelentkezni nem csak csapatban, hanem egyénileg is lehetséges, és lehetőség van tech mentorként vagy szakértőként is részt venni, ennek részleteiről itt tájékozódhattok.

A rendezvény weboldalára és hivatalos Facebook oldalára folyamatosan kerülnek ki a részletek és pontosítások, akit érdekel a dolog, ott követheti az eseményeket. A rendezvény elsődleges kommunikációs platformja a résztvevőkkel a Slack lesz, már most érdemes csatlakozni a csatornához.

Ha népszerűsíteni szeretnénk, az arra feltétlenül érdemes eseményt, azt a #hackthecrisishun hashtag használatával tehetjük meg. #online #hackathon

(Forrás: HackTheCrisis Képek: HackTheCrisis)

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
A részecskék gyorsulását hagyományosan síkban vizsgálják, de egy megjelenő hatás, egyfajta rezonancia miatt szükséges a 4 dimenziós ábrázolás.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.