Április 3-án indul a "Hack The Crisis Hungary" egy 48 órás hackathon a koronavírus járvány ellen

2020 / 04 / 01 / Justin Viktor
Április 3-án indul a
A Hack The Crisis Hungary egy online esemény, melynek célja, hogy Magyarország szoftverfejlesztői a virtuális térben találkozva olyan megoldásokat dolgozzanak ki, amelyek a koronavírus okozta nehéz helyzetben támogatják a kulcsfontosságú szakembereket, szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket.

A rendezvény Észtországból érkezett el hozzánk, ahol első ízben valósították meg a Hack the Crisis online hackathont és ötletversenyt. A fontosságát és relevanciáját mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nap alatt több mint 30 ország csatlakozott a kezdeményezéshez. 

A szervezők fontos célja az is, hogy megmutassák mekkora potenciált jelentek Magyarország számára itt dolgozó fejlesztők és informatikai szakemberek, milyen menő dolog fejlesztőnek lenni, ezenkívül a válság közepette is digitális gyorsítópályára rakják az országot. A mindenkinek nyitott esemény nem igényel korábbi hackathon tapasztalatot. Jelentkezni nem csak csapatban, hanem egyénileg is lehetséges, és lehetőség van tech mentorként vagy szakértőként is részt venni, ennek részleteiről itt tájékozódhattok.

A rendezvény weboldalára és hivatalos Facebook oldalára folyamatosan kerülnek ki a részletek és pontosítások, akit érdekel a dolog, ott követheti az eseményeket. A rendezvény elsődleges kommunikációs platformja a résztvevőkkel a Slack lesz, már most érdemes csatlakozni a csatornához.

Ha népszerűsíteni szeretnénk, az arra feltétlenül érdemes eseményt, azt a #hackthecrisishun hashtag használatával tehetjük meg. #online #hackathon

(Forrás: HackTheCrisis Képek: HackTheCrisis)

 


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.