Áprilistól lehet Doomot játszani a Husqvarna robotfűnyíróin

2024 / 03 / 02 / Bobák Zsófia
Áprilistól lehet Doomot játszani a Husqvarna robotfűnyíróin
A robotfűnyíró apró képernyője és vezérlőgombja elegendő ahhoz, hogy felelevenítsük az 1993-ban megjelent játék élményeit. A fűnyírós Doom hozzáférhető Magyarországon is, de csak áprilistól szeptemberig lehet játszani vele.

A Husqvarna tavaly, a Doom megjelenésének harmincadik évfordulóján, a Svédországban megrendezett DreamHack Winter 2023 versenyen egyedi bemutatóval lépett fel: a játékosok a Husqvarna pódiumán nem hagyományos számítógépeken, hanem robotfűnyírókon küzdöttek egymás ellen, miközben a Doom pályáin kaszabolták az ellenséget. A rendezvényről készült felvételeken jól látható, hogy az egészen apró képernyőn zajló játék milyen rendhagyó módon festett, de a program mégis olyan népszerűségre tett szert, hogy a Husqvarna munkatársai úgy döntöttek, kár lenne folytatás nélkül hagyni a játékot.

A cég ennek köszönhetően idén áprilisban elhozza a nagyközönség számára is élményt és elérhetővé teszi a robotfűnyírókon a Doom letöltését.

Az ikonikussá vált lövöldözős videojátékot azok érhetik majd el, akik a Husqvarna NERA típusú robotfűnyírójával rendelkeznek, a letöltés pedig egészen egyszerűen zajlik: a gyártó oldalán kell regisztrálni (erre már most is van lehetőség) a fűnyíró gyári számának elküldésével, majd a jelentkezők április 9-én kapják meg az Automower Beta Update frissítést a Husqvarna okostermékeihez tartozó Automower Connect App alkalmazásra, amivel együtt a játék is letölthetővé válik. A frissítés megjelenéséről az applikációban értesítést kapnak a felhasználók. Két dologra érdemes azonban odafigyelni: egyrészt a program letöltése sokáig tarthat, a cég figyelmeztetése szerint akár egy hétbe is telhet, mire befejeződik a folyamat, másrészt a játékot csak áprilistól szeptemberig lehet játszani, utána a Husqvarna könyörtelenül visszavonja az eszközökről.

A Doom használata éppen annyira könnyű, mint amennyire szórakoztató - csak a fűnyíró vezérlőgombjára és a start gombra van szükség az irányításhoz, előbbivel a jobbra és balra mozgást kivitelezhetjük, utóbbival előre szaladhatunk. A legfontosabb tevékenységet, a lövést, a vezérlőgomb benyomásával tudjuk megvalósítani. A játék letöltése persze nem mehet Wi-Fi kapcsolat nélkül és játszani értelemszerűen csak akkor lehet, ha a gép nem dolgozik. A fűnyírón doomozás lehetősége 37 ország lakói előtt nyílik meg egy hónap múlva, beleértve több európai országot, az Egyesült Királyságot és a Dél-afrikai Köztársaságot.

A Doom Husqvarna gépeken való futtatásának ötlete a cég egyik mérnökének, Björn Mannefrednek elmondása szerint egy programozó barátjának fejéből pattant ki, miután közelebbről megvizsgálta a fűnyíró számítógépét és megfelelőnek találta a terv kivitelezéséhez. A 320 kilobájtos belső RAM memória a régi számítógépek kapacitását idézi, így a specifikációk nem térnek el nagyban azoktól a komputerekétől, amelyek a Doom fejlesztésekor álltak rendelkezésre. A QVGA felbontású, körülbelül 7 centiméteres, színes kijelzőkön megjelenített játék koncentrációt igényel, de ahogy az a DreamHack Winter Lawn-partin bebizonyosodott, a körülmények ellenére lehetséges akár több résztvevős játékot is futtatni a gépeken. A ZeniMax Media mindenesetre nem vállal felelősséget a játék minőségéért a fűnyírós alkalmazás során.

(Fotó: Husqvarna)

Egy magyar neuromérnök patkányokat tanított meg doomozni A Tóth Viktor által épített eszköz továbbfejlesztve arra is alkalmas lehetne, hogy teljesen automatikusan, emberi beavatkozás nélkül tanítsa meg a patkányokat a megfelelő viselkedésre.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
Vészesen közeleg a Q-nap, amikor minden rendszer feltörhetővé válik
A Q-nap az az időpont, amikor a kvantumszámítógépek képesek lesznek feltörni a ma használt titkosítási módszereket. Ez pedig akár már jövőre is bekövetkezhet.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.