Automatikusan tolmácsoló reptéri terminált, beszélő zuhanyfejet is találni Las Vegasban

2020 / 01 / 09 / Pőcze Balázs
Automatikusan tolmácsoló reptéri terminált, beszélő zuhanyfejet is találni Las Vegasban
Azt megszoktuk, hogy a technológiai seregszemlék gyakran szólnak képernyőkről: az idei CES-en van függőlegesbe forduló tévé, hajlékony kijelzős laptop, meg vita arról, hogy a 8K valójában hány pixelt is jelent pontosan. A hangmegoldások körül legalább ekkora a felhajtás, automatikusan tolmácsoló terminál, cikkeket olvasó Google Assistant és hangasszisztenssel érkező zuhanyfej is jelent meg a kiállításon.

Amikor Joaquin Phoenix összejött a fülében élő Scarlett Johanssonnal, mindekinek egyértelművé kellett, hogy váljon, hogy a hangalapú érintkezés ember és gép közt egyre fontosabb és egyre furcsább lesz. A las vegasi Consumer Electronics Show-n több gyártó is bejelentett olyan termékeket, szolgáltatásokat, amelyek a kiégve bolyongó forgatókönyvíróknak remek alapanyagot jelenthetnek a Her című film folytatásának a megírásához.

Elcsavart zuhanyfej

A drága magazinokban humanoid robotokkal futurisztikus vécécsészéket hirdető Kohler a Moxie AI nevű zuhanyfejjel érkezett a CES-re: a zuhanyhoz mágnesesen csatlakozó eszköz az Amazon Alexa platformját használja, szóval lehet vele zenét és podcastokat hallgatni, időzítőt beállítani, meg a lakás fényeit is ki-be kapcsolgatni. A 6-7 órás üzemidő miatt kamaszoknak naponta, katonáknak évente egyszer kell majd tölteniük, természetesen vezeték nélkül. Ja, és vízálló is. 

A hírolvasó szerelmesei

A Google az Assistanttel kapcsolatos bejelentéseit zúdította a konferencialátogatókra, melyek közül az egyik legérdekesebb, hogy a szoftver hamarosan 42 nyelven, akár a forrástól eltérőben, lesz képes még élethűbben és okosabban felolvasni weboldalak tartalmát. Ha minden igaz, akkor idővel a cikk az olvasással egy tempóban fog görögni a képernyőn, sőt, a felolvasáshoz szükségtelen részletek, mint a weboldal gombjai vagy a képaláírások kimaradnak majd a hanganyagból. A pontos megjelenés ideje még nem ismert - ahogy az sem, hogy a magyar a 42 nyelv közt van-e, de erre rákérdeztünk a Google-nél, és frissíteni fogjuk a válaszukkal a cikket. A tippünk az alapján, hogy a fordító módban elérhető a magyar, az, hogy a válaszuk igen lesz.

Terminál 2. - Románc a reptéren

Szintén a Google Assistanthez kapcsolódó hír, hogy az American Airlines Google Nest Hub okosképernyőket fog telepíteni az ügyfélszolgálati pultjaira, hogy azok segítségével 29 nyelvről és nyelvre, köztük magyarról és magyarra tudjon fordítani. Ezzel segítik az életükben először egy idegen országban rokonlátogató nagymamákat és a megkopott dán és mandarin tudással rendelkező reptéri dolgozókat - és persze a forgatókönyvírókat, akik remek nemzetközi romantikus vígjátékot vagy drámát tudnak írni így, attól függően, hogy az utas eléri-e a gépet, és hogy a gép eléri-e a célállomást.

Suttogások és sikolyok

A Vizio nevű, itthon kevésbé ismert gyártó közben a házimozi rendszerek aktuális ékkövét, a soundbart alakította át úgy, hogy ha a Dolby új, egyre népszerűbb formátumában, az Atmosban készült tartalmat sugároz, akkor a két oldalsó része felfele kezd nézni a szebb hangzás érdekében - ami csak addig hangzik furcsán, amíg bele nem gondolunk, hogy a Samsung függőlegesbe forduló tévével érkezett a kiállításra.

(Fotó: Pixabay, American Airlines)


A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
Skypod robotok dolgoznak a Renault teljesen automatizált központjában
A Renault az automatizálás mellett döntött és kétszáz robotot dolgoztat új központjában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.