Az Airbus a levegőbe terelné a városi közlekedést és bemutatta a járművet, amivel ez megvalósítja

2024 / 03 / 08 / Bobák Zsófia
Az Airbus a levegőbe terelné a városi közlekedést és bemutatta a járművet, amivel ez megvalósítja
A CityAirbus eVTOL ideális kiegészítője a városi közlekedésnek a gyártó szerint és még ebben az évben elkezdik tesztelni.

Az Airbus 2016-ban kezdte fejleszteni azt az eVTOL-t, amivel a városi közlekedést tervezik megújítani, hogy az utakon való autózás és tömegközlekedés helyett (vagy mellett) alternatívát kínáljanak az emberek számára és lehetővé tegyék, hogy akár a levegőben is eljuthassanak munkájukba és otthonaikba. A CityAirbus NextGen jármű egy 12 méter szárnyfesztávolságú elektromos légi jármű, ami négy embert tud szállítani 80 kilométeres távolságba 120 km/h-ás sebességgel és autonóm üzemmódban is működik, bár az Airbus először biztonsági okokból pilótával indítja majd útnak a járműveket.

A NextGent megelőző verziókat már régóta tesztelik, de a legújabb modellt, amit március 7-én mutatott be a cég a Donauwörthben található tesztközpont megnyitójával egy időben, az idei év végén kezdik repülési tesztek során vizsgálni.

(Fotó: Airbus)

Ha az Airbuson múlik, hamarosan drónokkal fogunk repkedni a városok felett ahelyett, hogy a dugóban ülnénk Túl van az első nyilvános tesztrepülésén az Airbus légitaxija, a CityAirbus, ami halkabb, gyorsabb és a környezetet jobban kímélő közlekedést ígér a városban.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.